Делото срещу Десислава Иванчева приключва на втора инстанция 

20 май 2020 06:42   1 коментар   6930 прочита


Делото срещу бившия кмет на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева приключва на втора инстанция. За днес в Апелативния специализиран съд са насрочени финалните пледоарии, а освен Иванчева - за искане на подкуп, са обвинени още и заместникът й Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров. 

На първа инстанция Иванчева беше осъдена на 20 години затвор, Петрова на 15 години, а Дюлгеров - на 12 години. 

Иванчева и Петрова бяха показно задържани в центъра на София преди две години. При обиските в колата им бяха намерени 70 хиляди белязани евро, част от подкупа, който според обвинителния акт са поискали от бизнесмена Александър Ваклин, за да придвижат строителните му книжа. 

На първа инстанция делото приключи година по-късно, а прокуратурата отчете като голям успех тежките наказания. Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които не се признават за виновни, твърдят, че доказателствата срещу тях са манипулирани и Петко Дюлгеров. който е сочен за посредник корупционната схема и направи самопризнание при първоначалното си задържане, обжалваха наказанията си. 

Апелативният спецсъд беше насрочил пледоариите за март, но извънредното положение и ги отложи заради затворените съдебни сгради. Заради епидемичните ограничения медиите ще следят финалните пледоарии от специална зала от екран, на който те ще се излъчват по видеоконферентна връзка. 

1 коментар
20 Май 2020 16:03 | Младост 2
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Обърка схемите на герб=гроб в квартала, спря строеж на Пеевски и хоп... наредиха я.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар