Боян Расате : Съмняваме се в самоубийството на Емил в ДАНС

29 януари 2020 08:40   3742 прочита


Бившият шеф на Българския народен съюз (БНС) Боян Расате обяви в „Здравей, България” по Нова Тв, че версията за самоубийството на Емил Крумов в ДАНС е съмнителна. Днес следобед той има среща със служители на ДАНС, на която ще иска да му бъде доказано по безспорен начин, че наистина става въпрос за самоубийство. 

„Ето част от това, което каза по случая Расате: 

„Емил беше тих и скромен човек. Отговаряше за разпространение на рекламните материали и прпогандата на БНС в Перник. Съвестен, това което му се дава за задачи, го изпълнява и се захваща на работа. 

Обстоятелствата, при които той е починал, са съмнителни. Първо, твърди се, че се е самоубил. Кой го твърди, властите твърдят, че в сградата, в която е умрял, се е самоубил. Аз смятам, че е напълно възможно да е станала няккава суматоха, да е искал да си тръгва и някой служител да се е престарал. 

Първо казаха, че се е самоубил с писалка, после с пистолет със заличени номера. Предварително имаше информация, че е тръгнал да прави покушение след служители на ДАНС, в крайна сметка се самоубил, но не с бойния пистолет, а с писалка. Напълно възможно е да е нямал оръжие. 

Човекът е логичен, спокоен, никога не е давал индикации, че ще посегне на живота си. Това са въздушни оръжия, детски играчки за пораснали деца. Ако се бях самоубил, аз нямаше да мога да обясня, че това са детски играчки. 

Какво от това, че е имал портрет на Хитлер у дома си? Много хора имат. Аз имам 200 портрета на Хитлер. Това прави ли ме самоубиец или мишена на службите? Според мен, да. Бил е привикан в ДАНС, най-вероятно да бъде репресиран, за да участва в едно шествие, което се провежда от години и пак ще се проведе. 

Да, през 1981 година е участвал в отвличането на самолета София - Варна, с цел да се напусне тази комунистическа държава Народна република България и да се добере до Западна Европа. Допускам, че тогава е бил малтретиран от органите на специалните служби и МВР, вследствие на което са му останали психически травми. 

Днес в 15 часа имаме среща с ДАНС. Ние искаме да ни бъде доказано по безспорен начин, дали с видео, дали с друго, че това лице наистина се е самоубило и в това нямат вмешателство органите на ДАНС. ” 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар