Бивш шеф на ВиК изпадна в депресия и взе най-страшното решение

26 февруари 2020 17:27   5740 прочита


В злополучния ден 54-годишният търновец се заключил в семейната къща във великотърновското село Самоводене и се прострелял с пистолет

Бившият управител на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев се е самоубил в сряда в дома си, съобщава „Труд“. В злополучния ден 54-годишният търновец се заключил в семейната къща във великотърновското село Самоводене и се прострелял с пистолет. Трагедията се е разиграла около 13 часа. Негови близки открили трупа, но предсмъртно писмо не е намерено.

Напоследък Никола Русев, който е син на бившия окръжен прокурор на Велико Търново Цанко Русев, бил изпаднал в депресия. Не работел, а срещу него след дълго разследване, неотдавна бил изготвен обвинителен акт от Окръжната прокуратура в старата столица.

На бившия управител на ВиК дружеството било повдигнато обвинение за безстопанственост за над 800 000 лева по неизгодна сделка с водомери. Заради отвод на всички съдии от Окръжния съд във Велико Търново, делото се гледало в Търговище.

За 28 февруари било насрочено второто заседание по процеса. Никола Русев стана известен при управлението на НДСВ. Тогава той бе избран за депутат. Дни преди да влезе в парламента обаче бе огласено досието му и се оказа, че е бил агент на ДС. След като не успя да се изяви като парламентарист, бе назначен за управител на ВиК „Йовковци“./Блиц


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар