Без обвинения! Арестуваните медици с менте сертификатите – свободни

02 декември 2021 11:35   2933 прочита


Лекарите, които в понеделник бяха задържани при акция на МВР и прокуратурата срещу издаването на фалшиви сертификати за ваксинация, са освободени без да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Това съобщава за "Сега" зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, като добавя, че "все още е рано за обвинения", предаде glasnews.bg.

Арестуваните лекари са били разпитани в качеството ми на свидетели и са взети сравнителни образци от подпис и почерк. Към момента по случая с фалшивите сертификати има задръжани лица, но прокурор Илиев не уточнява колко са.

"Образувани са две досъдебни производства - едното е за имунизационния център в Асеновград, а другото е за медицинския център в Раковски", обяснява още той.

250 души са били в чужбина в момента, в който по документи са били ваксинирани и вписани в националния ваксинационен регистър и са им издадени зелени сертификати, обясни във вторник Чавдар Грошев, районен прокурор от Пловдив.

Припомняме ви, че преди две седмици беше създадена работна група под ръководството на главния секретар на МВР, която да координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации, с оглед улесняване на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати. В групата влязоха представители на Министерството на здравеопазването, МВР и ДАНС.


Още за: арест   сертификати   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар