Без милост за млад изверг, който с братовчед си убил мъж и го изхвърлил на улицата

07 април 2020 13:56   2979 прочита


Апелативен съд – Пловдив остави без уважение жалбата на непълнолетния В. Г.

Апелативен съд – Пловдив остави без уважение жалбата на непълнолетния В. Г. и потвърди взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Хасковския окръжен съд. Срещу В. Г. е повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, станало на 24.11.2019 г. в село Александрово, Хасковско.

Обвиняемият и малолетният му братовчед пребили до смърт 61- годишен мъж и го изхвърлили на улицата. Апелативният съд прие, че са налице нови обстоятелства, сред които определяне на попечител и заместник-попечител на непълнолетния обвиняем, но прецени, че тези обстоятелства не разколебават обоснованото предположение, че В. Г. е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

А то е направено въз основа на проведените разпити на обвиняемия, в които е направил частични самопризнания, както и на неговия съучастник, който му е и братовчед, но е малолетен, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза. Съдът определи, че за В. Г. продължава да съществува риск от укриване. Определението на Апелативен съд- Пловдив е окончателно. Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение на обвиняемия се разгледа дистанционно, като В. Г. се включи в делото чрез видеоконферентна връзка от ареста в Хасково, а адвокатът му, прокурорът и съдебният състав бяха в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив.

Способът се прилага въз основа на заповед на административния ръководител на съда и е във връзка с извънредното положение, обявено на 13 март от Народното събрание на Р. България.

blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар