Бащата на убитата Андрея: Един боклук разби целия ми живот, но след 5-6 години ще стане още по-страшно

14 януари 2020 10:05   40954 прочита


В Галиче смятат, че в селото може да възникне напрежение, когато Аксел излезе на свобода и отново започне да убива

Днес в Галиче е погребението на зверски убитата ученичка Андрея. Още от сутринта жителите на селото се събраха на протест с искане за изселване на семейството на убиеца, както и промяна на закона, тъй като според тях наказанието на 17-годишния Аксел О. не е достатъчно.   Тъй като младежът е непълнолетен, максималната присъда за него е до 12 години. В селото смятат, обаче, че той няма да излежи и толкова.   „Той след няколко години ще излезе. А нашето момиче кога ще излезе“, попита разгневена жителка на Галиче.  

От там смятат, че в селото може да възникне напрежение след 5-6 години, когато Аксел излезе на свобода. 

 На протеста беше и бащата на Андрея – Асан Руменов, завърнал се от гурбет. Той заяви пред bTV, че изобщо не иска да влиза в къщата, където се е разиграл ужаса.   „Аз такъв удар вече не мога да понеса. 20-годишни усилия, които положих да отгледам децата си сам, да ги направя, един боклук посегна на живота на детето ми и разби целия ми живот“, заяви той пред камерата.   Той също смята, че законът трябва да се промени.

„Той никога няма да стане по-добър човек. Той е изверг. В затвора той ще се школова. Ще убие друг човек“, каза Румен по адрес на убиеца.   Той и жителите на селото припомниха, че младежът миналата година е пребил човек „почти до смърт“.   „Те ако го бяха наказали, ако бяха взели адекватни мерки, това нямаше да се случи“, смята бащата на убитото момиче.
 


Още за: Галиче   убийство   аднрея   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар