Авер на Боевски остава без имоти след скандална афера с проститутки и наркотици за милиони

23 септември 2016 10:24   8526 прочита


Бивша елитна жрица в Холандия държала бардака на Валери Попов

Аверът и бивш бизнес партньор на осъдения за наркотрафик щангист Гълъбин Боевски Валери Попов ще се прости с имоти за близо 300 бона, след като Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) го погна. Срещу разследвания като тартор на банда за сводничество е започнало дело в Благоевград с искане за конфискация в полза на държавата на къща и магазин на обща стойност 286 234 лева. След щателно разследване в сътрудничество с криминалисти и прокуратура КОНПИ е установила, че парите, с които е закупено въпросното недвижимо имущество, са изкарани от престъпна дейност.

Попов притежава и редица търговски обекти, апартаменти и други имоти в София, които обаче са придобити по законен път чрез легалния му бизнес в столицата, смятат експерти, пише "България днес".

Валери попадна в полезрението на властите след грандиозна акция на ГДБОП преди 3 години. Тогава спецченгетата щурмуваха популярния нощен бар "Скандал" в хотел "Шератон", който по това време е собственост на Гълъбин Боевски. Белезници са щракнати на ортака му Валери Попов, управителката Гергана Лазарова, както и сочените за съучастници Цветан Тиманов, Стефан Марев и Георги Андреев.

Малко след показния арест петимата са освободени срещу парична гаранция. Впоследствие спецпрокуратурата обвини Валери Попов като тартор на организирана престъпна група за сводничество. Разследването показа, че след задържането на щангиста в Бразилия за наркотрафик ръководството на бардака е поето от Попов. Бързо след пускането му от кауша бизнесменът продава дела си от бара на половинката си Ива Иванова. Доходоносният бизнес с плът обаче не секва и хилядите левове отново потичат. Ръководството е поето на равни начала от останали членове на бандата.

Ролята на маман изпълнявала Лазарова, която е бивша елитна проститутка в Холандия. Жриците били образовани, с впечатляваща външност, за които клиентите се бъркали по 200 лв. на час и 800 евро за цяла нощ.

Според разследващите схемата с проститутките действала 3 години, когато Боевски и Попов са официалните собственици. Делото обаче влиза в спецсъда едва преди два месеца след близо 6 години събиране на доказателства. Това става в последния момент - малко преди производство да бъде прекратено поради изтичане на законовите срокове.

В обвинителния акт липсва името на световния шампион за разлика от подчинените му. Защитниците на подсъдимите са на мнение, че обвинението е скалъпено и бутафорно, което се доказвало и от абсурдния срок на разследването. Въпреки него нямало нито едно пряко доказателство за предоставяне на сексуслуги или наркотици.

Според спецченгета обаче за годините на съществуването си бардакът е реализирал над 5 милиона евро оборот. Според финансовия отчет на "Скандал ВИП" само за 2012 година е регистрирал приходи от над 600 хиляди лева.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар