Арест за 26-годишен, насочил моторна резачка към полицай

11 юни 2024 10:02   2027 прочита


 

 

Полицията задържа 26-годишен мъж, насочил моторна резачка към полицай и жители на пловдивското село Куртово Конаре, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

С постановление Б.И. е привлечен като обвиняем за това, че на 8 юни в с. Куртово Конаре е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. По своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител към Районно управление -гр. Стамболийски, информират от ОД на МВР.

По данни на полицията е възникнал спор между две групи жители на селото заради пусната висока музика. На мястото се събрали между 30 и 40 души. Те започнали да се обиждат и да си хвърлят камъни. Един от тях уцелил обвиняемия. На място пристигнали полицейски служители, които опитали да потушат скандала. През това време арестуваният се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора, викайки им, като използвал обидни и заканителни изрази.

Независимо от отправените неколкократно разпореждания от полицейските служители да спре моторната резачка и да я остави на земята, той не се подчинил. Напротив - приближавал към полицейски служител и групата от граждани зад него, все още държейки работещата моторна резачка. Поради тази причина на два пъти полицаят възпроизвел във въздуха предупредителни изстрели със стоп патрони.

Едва след втория изстрел обвиняемият спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира, но бил задържан по реда на Закона за МВР, предава Днес бг. 

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължават и към настоящия момент.


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар