Апаши отмъкнали имането на ромския барон Величко Йонов-Мечо

02 декември 2019 15:11   3882 прочита


Зетят на ромския барон Берковица Величко Йонов-Мечо е жертвата на крупния обир в Берковица, пише „Конкурент”. В неделя вечерта бандити са счупили прозорец и са проникнали в дома на 29-годишния Е.И.

От там задигнали метална каса, в която имало 7 000 евро и златни накити с общо тегло 30 грама. Е.И. работи в Германия и преди седмица се прибрал в дома си в берковския квартал "Раковица".

Според разследващите обирджиите са знаели, че в къщата има пари и ценности, познавали са и разположението на стаите, тъй като не е тарашено, а е вдигната само касата. Освен това със сигурност апашите са били наясно, че в неделя вечерта собствениците не са си у дома.

Когато малко преди полунощ младият гурбетчия се прибрал, установил, че домът му е обран и подал сигнал на 112. На мястото е извършен оглед и е започнало разследване.

Фамилията на Мечо е сред най-известните и богати в берковския ромски квартал. Самият Величко Йонов преди време беше общински съветник и точно по това време го арестуваха за лихварство. /blitz.bg/

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар