Абсурдистан: Разследват убийство за възкръсналия мъж от моргата! 

17 октомври 2020 11:30   2 коментара   9926 прочита


 
Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен, обяви д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в областната болница, където е настанен пациентът. 

Случаят, при който 72-годишен мъж бе обявен за мъртъв, издаден му е бил смъртен акт и е приет от погребална агенция, вече втрещи цяла България, стигна даже и до печатните медии по света. 


Не е за вярване! Починал мъж, се оказа жив в наша морга! 

По думите на д-р Бянкова, мъжът в момента е в коматозно състояние, но вече реагира на волеви дразнения, опитва да отваря очи. 

Той е много слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил от дълго време. В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен, но… 

Днес гворителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева обяви, че прокуратурата е била уведомена за образувано досъдебно производство, каквато е практиката при откриване на починал човек. 

В такива случаи производството е по чл. 115, за убийство!!! 

"В конкретния случай, въпреки че човекът не е мъртъв, проверката ще продължи в хода на образуваното вече производство. Тепърва ще се изясняват фактите, на мястото са били екипи на пожарната, полицията и "Спешна помощ", коментира тя пред БТА. 

Според прокурор Белева, която посочи, че не е имала подобен случай в практиката си, вероятно се касае за нарушаване на служебните задължения и грешка на медицинския екип. 

Вътрешна проверка в Спешния център на болницата в Сливен също ще разследва как жив човек е обявен за мъртъв. 

А шокиращата история започва с подпис на фелдшер от Спешна помощ. Минута, след като разбили апартамента на 72-годишния мъж, без преглед медикът написал заключение за смърт. От общината издават смъртен акт, а от погребална агенция изнасят мъжа с ковчег от дома му. 

"Когато го извадихме от ковчега, видяхме, че лицето преглътна. След това започна да диша. Затваряме му очите - той ги отваря. Преместихме му ръката - той я върна на същото място", разказа втрещен днес Бисер Тодоров, собственик на погребалната агенция. Glas /bg

2 коментара
17 Октомври 2020 11:52 | Стефанов де
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Каква държава сме???


17 Октомври 2020 13:03 | Дупничанин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

След “ нежната революция “ много бездарници започнаха да работят това което не им е работа, а най-тежко се усети това в здравеопазването, само за пари ревът. Джипитата са чиновници-гадатели, в болниците рекетьори, всички са бизнесмени, а хората болеят и мрат като мухи ..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар