300 хил. лв. кръвнина искат синът и дъщерята на рускиня, убита от любовник

03 август 2016 11:57   2590 прочита
Снимка: Елена Фотева
Снимка: Елена Фотева


Снимка: Елена Фотева

53-годишният строителен работник Димитър Радев, обвинен за убийството на руската си приятелка Наталия, се отказа от съкратен процес. През септември го очаква дело по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Междувременно съдът прие за съвместно разглеждане граждански искове за обезщетение на сина и дъщерята на жертвата - общо 300 хил лв. Очакваше се делото да приключи за ден, но Радев се отрече първоначално направените самопризнания.

Има нови обстоятелства, клиентът ми не е съгласен с тезата на прокуратурата, представена в обвинителния акт, коментира пред "24 часа" адвокат Николай Рачев. Радев твърдял, че е принуден да признае, оплаквал се и от унизително отношение към него, тъй като дълго време бил оставен без дрехи след задържането.

На 5 октомври 2015 г. Димитър и Наталия, които били любовници от година, прекарвали поредната вечер, наливайки се със спирт. Извършената по-късно експертиза ще установи, че рускинята е била мъртво пияна - с близо 4 промила алкохол в кръвта. Тя започнала да се заяжда с Димитър, който й ударил шамар. Жената пък го одрала с нокти по гърдите.

Ядосан, мъжът я грабнал, вдигнал я високо и я хвърлил на пода. Това се оказало фатално. Съдът пренасрочи делото за 12 септември. Очаква се тогава Радев да представи пред магистратите новата си версия.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар