19-годишен студент издъхна заради... карантина в общежитие 

21 октомври 2020 08:33   1 коментар   12719 прочита


  

 
Трагедия разтърси английския град Манчестър заради смъртта на 19-годишния Фин Китсън. Младежът е издъхнал в студентското си общежитие вследствие на силна паник атака по време на карантината, която е била наложена в кампуса заради огнище на COVID-19. 

През последните четири седмици университетът в Манчестър се превърна в огнище на заразата и там бяха регистрирани над 1000 случая, поради което академичното ръководство взе решение да преустанови присъствените занятия и всички студенти да минат на електронно обучение. 


Китсън е получил паник атаката, когато научил от своите състуденти, че всички трябва да се карантинират по общежитията си заради високия ръст на новозаразени с COVID-19 във висшето учебно заведение, рише novini. bg. По-късно здравните власти потвърдиха пред местни медии, че смъртта на студента няма нищо общо с новия коронавирус. 

Бащата на починалото момче използва социалните мрежи, за да разкритикува слабата и ненавременна психологическа помощ, която по думите му трябва да бъде оказвана далеч по-адекватно на младите хора, когато ги поставят в такива ограничителни условия, каквото е налагането на карантина. 


Мнозина водещи експерти от Острова алармират, че внезапното спускане на карантини и всякакви рестрикции може да се окаже пагубно за психическото здраве на хората, независимо от тяхната възраст. 

1 коментар
21 Октомври 2020 22:45 | иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

да почива мир всичко лъжа както искат си правят с нас ние сме къто къчета какво ни кажат това прави ме
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар