Eто ги ! Трафикантите на екстази за 1, 8 милиона в Пловдив застават пред съда 

03 февруари 2020 08:10   3878 прочита


 Трафикантите на екстази за 1, 8 милиона в Пловдив застават пред съда 
Тримата трафиканти, задържани за контрабанда на 61 килограма екстази в Пловдив на стойност 1, 8 милиона лева, се изправят пред съда. Владимир Кабакчиев, Ниязи Мехмедов и Росица Маркова са с повдигнати обвинения за това, че от 17 март до 15 април миналата година в Пловдив, като извършители в съучастие без надлежно разрешение са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – екстази в особено големи размери, с общо нето тегло 60 685, 00 грама и на обща стойност 1 820 550 лева, открити в гараж на улица „Ландос“ и в тайник в автомобил „Сеат Толедо“. 

Припомняме, че по време на акция в Столипиново спец полицаите откриха близо 61 килограма екстази в метален гараж на улица „Ландос”. Стойността на дрогата възлизала на над 1, 8 милиона лева 

По време на акцията в махалата е намерена кола, в която е открит тайник, пригоден за трафик на дрога. В него са открити следи от наркотични вещества – хероин. С автомобила забранените вещества са се прекарвали през граница – от Западна Европа към България. 


61 кг екстази са намерени в гаража на "Слепите" в Столипиново, трима трафиканти са в ареста Владимир Кабакчиев, Ниязи Мехмедов и Росица Маркова са били дълго време в полезрението на разследващите. Те са пътували заедно към Западна Европа, като постоянно сменяли колите. Честа дестинация на тримата е била Германия, като според наши източници от там е идвала дрогата. 

Трафикантите са били изключително мобилни. Използвали са различни средства за комуникация. Дрогата е била крита в пригодени към купетата на колите тайници. „Удареният” от полицията гараж е бил нает от Неязи и Росица. Двамата били в близки отношения. Те са стопанисвали и апартамент в близост, които също е бил обискиран. 

Владимир има павилион за ремонт на мобилни телефони. Той бил внедрен в схемата покрай баща си. Последният бил задържан и осъден за притежание с цел разпространение на наркотични вещества. Преди два месеца бил пуснат от затвора, твърдят информаторите ни. 

По време на заседанието за определяне на мерките за неотклонение на тримата стана ясно, че Владимир, Ниязи и Росица са поддържали постоянен контакт помежду си. За това бяха посочени показанията на хора от махалата, както и от разследващите. По време на акцията са открити електронни везни и метални преси. По тях е имало следи от хероин, но такъв наркотик не е бил намерен при обиските. Traffik.news

 
 
 
 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар