Eдиният от шефовете на ГДБОП излиза на свобода. Той ли е предателят?

29 юни 2020 07:58   2 коментара   4739 прочита


Двама от тримата задържани висши антимафиоти остават в ареста. Според съда има опасност Цветан Панков и Кирил Ванков от ГДБОП да извършат престъпления навън, както и обосновано предположение, че са автори на престъпленията, в които са обвинени. 

Обвиняемата Василена Фикирийска остава без мярка, защото според съда нямала отношение към групата. 

Според събраните данни подкупите стигали до Цветан Панков чрез свидетел. Според прокуратурата наркопласьори плащали на обвиняемите Панков и Ванков, за да няма акции срещу тях, а срещу конкурентите им. Според прокуратурата има висока степен на обществена опасност и е възможно обвиняемите да повлияят на свидетели, ако са на свобода. 

По-рано пред съда Цветан Панков заяви, че са искали по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража. Защитата му заяви, че той има множество отличия, а срещу него и колегите му свидетелстват престъпници. Имал и високо кръвно. 

Кирил Ванков пък заяви, че много от свидетелите са му "изключително ядосани", защото са били задържани при операция под негово ръководство. „Не позволявай те на организираната престъпност да се разправя с тези, които им създават проблеми", каза още той. 

Съдът решава дали да остави в ареста двамата антимафиоти от ГДБОП и служителят на МВР 

Обвиняемата Василена Фикирийска е сочена от прокуратурата за интимна приятелка на Панков. Тя заяви, че не разбира как е участвала в схемата, а според защитата й е обвиняема само, за да има обвинение за организираната престъпна група, в която по закон трябва да участват повече от 2 лица. И тримата обвиняеми настояха пред съда да им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. 

Соченият като лидер на една от най-големите групи за наркоразпространение у нас – Стъкларя, е човекът, подал сигнал, че е изнудван от антимафиотите. 

Днес стана ясно, че задържаните началници от ГДБОП са рекетирали престъпния контингент и са заловени благодарение на съдействието на изнудвано от тях лице. В дома на Цветан Панков – вече бивш шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП, са намерени белязани пари. Подчиненият му Кирил Ванков е арестуван при получаването на подкуп в гориста местност. 

Третият участник в групата - Василена Факирлийска, е била касиер, твърдят разследващите. Четвъртият участник е бил посредник, той е с парична гаранция. "Всички тези свидетели са ни много ядосани за това, което правим. Не позволявайте на организираната престъпност за се саморазправя така с нас", заяви пред съда Кирил Ванков, началник сектор в отдел "Наркотрафик" в ГДБОП. 

Glas. bg

 


Още за: шефове   ГДБОП   свобода   арест   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
29 Юни 2020 08:37 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Есин византийски хронист определя българите като "... племе крадливо, е.. иво и храбро на бран... ". Но времената ни променят - явно е останало само първото?


29 Юни 2020 09:51 | Ртъ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Доносник
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар