Двуметров мъж в рокля паникьоса хората в Смолянско, спял по гробищата 

16 ноември 2020 06:20   7676 прочита


Началникът на полицията- Не е опасен

 

От няколко дни голям брой сигнали са получени от притеснени жени и деца, съобщава Смолян БГ вести, Причината е мъж, който е облечен в рокля и за когото се твърди, че спял по гробищата на местните села. Някои от учениците казват, че се страхуват от него и молят да се сигнализира полицията, защото им приличал на "магьосник и зомби". Възрастните се обаждали с молба да се провери дали двуметровия мъж е опасен.

Получени са също обаждания от младежи, които изпращат снимки на двуметровия мъж. Фотографирали го в Мадан и околните села. По думите им в продължение на няколко дни той спял край гробището на с. Равнища. Кметът на населеното място Селвина Карагьозова потвърди разказа на младежите, пожелали анонимност. Тя разказа, че непознатия се появил в селото още през септември.

Външният му вид и това, че спял до самите гробища изплашило много хората. "Най-вече майките се притесниха. Минаваха им мисли на хората, че може да е изнасилвач", допълни Карагьозова. От няколко дни "мъжът в рокля" обикаля смолянските квартали Устово и Райково. Снимки на непознатия бързо обиколиха социалните мрежи и всяха смут сред смолянчани.

Хората се питат един друг дали той е опасен. Според коментарите последните две нощи спял край гробищата на "Беклийца". Мненията се мятат все в посоки като от филм на ужасите. Смятат го за вещер, некромант, изнасилвач, подпалвач и дори убиец. Някои мъже пък предлагат да се сформират нощни патрули в града и да пазят гробищата в града от непознатия. Повече информация даде шефа на полицията в Смолян Николай Димов.

Той съобщи, че получили сигнал за непознатия още през септември от притеснени хора от Мадан. Проверката показала, че това е български гражданин от Русе. Мъжът няма криминално досие, не е освидетелстван за психични заболявания.

"От тогава до сега не е нарушил нито един закон", категоричен е Димов. Той потвърди, че непознатия спи в колата си край гробищата, но това не е незаконно. "Това, че е облечен в рокля и изглежда "различно" от общоприетите норми за родопчани, не ни дава право да го задържаме" каза още Димов. Към днешна дата в полицията не са получавали нов сигнал свързан с непознатия гигант.  :

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар