Как да лекуваме тъмните кръгове около очите?

29 август 2013 09:11   7434 прочита


Как да се преборим с тъмните кръгове под очите

Обикновенно тъмните кръгове около очите се дължат на умора и недостиг на сън. Понякога обаче те са симптом на много по сериозен проблем – болно сърце, бъбреци или щитовидна жлеза. Ако имате съмнение за заболяване – посетете специалист в най-кратки срокове!

Ето няколко начина, които помагат да се справите с тъмните кръгове около очите и да изглеждате бодра и отпочинала.

1. Кръгчета краставица – краставицата съдържа голямо количество вода, витамини и антиоксиданти. Краставицата съдържа витамин К, който подпомага кръвообращението и така възстановява еластичността на кожата. Поставете две прясно отрязани парченца краставица на очите за около 20 минути. Ефекта им ще почувствате почти веднага. Хубавото на тази процедура е, че няма странични ефекти и може да се ползва неограничен брой пъти.

2. Лед – ледът помага за възстановяване на кръвообращението.

3. Торбички с чай лайка – лайката съдържа антиоксиданти и подобрява притока на кръв. По този начин тъмните кръгове под очите ще изсветлеят и ще се резорбират.

Прилагат се изключително лесно – подгответе торбичките все едно приготвяте чай, изчакате да се изстудят и поставете на очите за около 20 минути.

4. Кремове за очи – това не е най-любимият ми вариант, но не може да се отрече – съвременната козметика е изключително ефективна за лекуването на този род малки дефекти. Най-добри за чувствителна кожа са кремовете и геловете базирани на природни продукти.

5. Сън – най-доброто лечение на тъмните кръгове под очите си остава хубавата почивка. Тъмните кръгове под очите са само външната страна на умората, за това и най-адекватното е получаване на необходимото количество сън.


Още за: кръгове   очи   умора   Още от: Релакс

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар