Съседът ми построи гараж в моя парцел

10 юли 2010 00:18   4701 прочита
Милчо Миладинов
Милчо Миладинов


Милчо Миладинов

Милчо Миладинов-Бусако от с. Драгодан: Общинският управник К. Катин пусна заповед за събаряне, а нашият кмет, ме изгони с думите "мързеливец" и "разбойник"

Милчо Миладинов-Бусако от село Драгодан поиска да разкаже за конфликта между него и кмета на селото Димитър Перчеклийски. Ето какво заяви пред "Струма" М. Миладинов:

Кметът на с. Драгодан, другарят Димитър Перчеклийски, е “добро момче”. Като стар възпитаник на БСП беше платен партиен секретар, а хората работеха тютюн за неговата заплата.

Докато ходеше на екскурзия в бившия Съветски съюз, стана "хирург" - миеше краката на активните борци и им режеше ноктите. Като се върнеше в България, пак работеше - цепеше дървата и ги слагаше под стълбището, беше маша на всички, за да работи като партиен секретар. Припило му се хубаво вино и взе лозето на инвалида Димитър Г. Которански, който беше воловар в обора на ТКЗС. Човекът почина от мъка по бащиното лозе, Бог да го прости, добър и сиромах човек беше. А нашето момче Перчеклийски стана бригадир, домакин. Като социално слаб другарят Перчеклийски закла 2 крави в обора на ТКЗС.

В една стая беше заедно фуражът на ТКЗС-то и на другаря Перчеклийски. Там го завари демокрацията. Само кравите знаят от кой фураж са яли. Докато кравите "плачат" за БСП и фураж, той стана активист на СДС. Взе си кравите, защото общ фураж вече нямаше. Къщата му беше с керемиди, стар модел /турски керемиди/. Открадна от стопанския двор капаците и ги сложи на неговата къща, защото е "добър човек". През 1973 г. дойде при мен да ме моли да извозвам хората за празника в Жабокрек, защото аз съм автобусен шофьор. А през 2005 г. ми се обади по телефона преди празника на 24 август и ми каза аз и жената да не ходим на събор да пречим на БСП. Подкупи съветници на общинското ръководство и те го избраха за кмет, защото е "добър човек".

Съседът Румен Коларски построи незаконен гараж в моя парцел. Кметът на общината К. Катин пусна заповед за събаране.

Съседът Коларски подкупи другаря Перчеклийски и пак строи и слага дърва под бащината ми стряха. Другарят Перчеклийски ми каза да направя молба за премахване. На 24 юни отидох в кметството, дадох му молбата, а кметът ми каза, че не ми е "маша". Аз го питах защо взема заплата, като не си върши работата. Изблъска ме от кметството, нарече ме "мързеливец" и "разбойник". Такъв човек е другарят Перчеклийски. А аз не съм осъждан и не съм разбойник.

МИЛЧО МИЛАДИНОВ-БУСАКО

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар