Кюстендилци, живеещи на ул. “Ил. Макариополски”: Психичноболна жена се самонастанила в къща в центъра на града, превърна двора в сметище, ще плъзне зараза

03 септември 2009 00:22   7746 прочита
Къщите с двора-сметище в центъра на Кюстендил
Къщите с двора-сметище в центъра на Кюстендил


Къщите с двора-сметище в центъра на Кюстендил

Живеещите на улица “Иларион Макариополски” в Кюстендил търсят помощ от общината и от РИОКОЗ срещу 59-годишната Парка Владова, която се е самонастанила в къща, близо до сградата на съда в Кюстендил, и превърнала цялата улица в сметище. Парка е психичноболна, няма роднини, които да я пратят на лечение, страхуваме се, че от нейните боклуци ще плъзне болест, разказват живеещите в съседните къщи. Парка се самонастанила в една от къщите, след като преди години община Кюстендил започнала процедура по отчуждаване на двете къщи с идеята там да се строи голяма жилищна сграда. Намеренията на кметството обаче останали на хартия, тъй като някой от собствениците не продал своя дял. Преди две седмици служители на ОП “Чистота” изкарали от двора-сметище 4-5 камиона с боклуци.
Парка обаче носи каквото си хареса от кофите с боклук и трупа край къщата. Около сметището се събират безстопанствени кучета и котки, които ровят за храна и разнасят зарази.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар