80-г. Б. Георгиев: Скъпи съселяни от с. Враня, нека помогнем на природата и на себе си, инициирам залесяването на хълма Куцулакь

26 февруари 2010 00:14   2790 прочита

Да отделим 2 часа от свободното си време

Уважаема редакция,

Моля Ви да поместите на страниците на вестник “Струма” едно обръщение към моите съселяни от с. Враня, община Сандански. Вранялии живеят в Благоевград, Сандански, Петрич и с. Катунци. Вашият вестник се разпространява в тези селища. Съобщението ще бъде прочетено от някои вранялии и така те ще бъдат уведомени за това сериозно предложение за полезно дело в защита и помощ на природата.

Уважаеми вранялии, драги съселяни! Обръщам се към всички вас, които живеете сега в селото ни, и към тези, които живеят на друго място, но обичат родното си място, с молба да започнем активно, съзнателно, масово и доброволно залесяване на хълма Куцулакь. Нека да започнем през месец март на 2010 г. и до 2015 г. да го залесим целия. За тази полезна работа са нужни само около два часа.

Вече съм на 80 години, но си спомням, че някога нашите бащи и дядовци бяха забранили за паша хълма Куцулакь. Те пазеха дъбовете, които бяха по над 300 години. Засадиха бадеми /миндале/.

Днес природата е в опасност. Най-големият и единствен враг на нея сме ние, хората. Тя ни дава сигнали, че може да загине. Някога в нашето землище имаше много извори. Водата им течеше през цялата година. Сега изчезнаха и са сухи. Много насекоми, птици и животни изчезнаха. Нека от неприятели да станем приятели и защитници на природата.

Вярвам, че всички вранялии ще приемат моята идея и ще участват активно в залесяването.

С уважение: БОРИС М. ГЕОРГИЕВ, София, жк “Бъкстон”

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар