Злата Ризова: В Общински съвет твоят глас ще е моят глас, който ще се чува силно, бранейки интересите на благоевградчани

26 октомври 2023 19:03   12989 прочита


Ще превърна една моя мечта в кауза и Благоевград ще има център за жени, жертва на домашно насилие. 

Злата Ризова е кандидат за общински съветник от листата на МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ) “ 

 Г-жо Ризова, кое ви мотивира да се включите в надпреварата за общински съветници ?

Защото мисля, че хора като мен трябва да намерят място в общински съвет Винаги съм била "камъчето в обувката" на управниците. Защото, когато им е комфортно и кметовете и администрацията забравят за обикновените хора. Властта опиянява и трябва някой да ги приземява като им казва истината. Винаги съм се стремяла да не предавам хората, да работя за благоевградчани, заради кредита на доверие, който получавам от тях. 

Факт е, че във времето, в което бяхте общински съветник многократно влизахте в остри сблъсъци с тогавашните кметове и администрацията, критикувайки ги остро, казвайки смело истини, които онези "отгоре" не искаха да чуват. Помъдряхте ли с годините?! 

Не, в смисъла, в който ме питате -не съм помъдряла. Истината е запазената ми марка, а смелостта ми е моето лого. Това е тежест, която нося с ясното съзнание, че мога да се освободя от нея много лесно. Наясно съм, че мога да загубя себе си само с една лъжа. Наясно съм, че колкото и последователна да съм била в действията си, хората помнят последното, ако е лошо го помнят дълго. Давам си сметка и затова, че истината не е полезна за този, който я казва, а единственото, което носи смелостта, е врагове. 

Вие сте оставила следа в ОБС, защото и днес хората ви познават като общински съветник, емблематично е името ви. Чувала съм да казват, че Злата Ризова е безразсъдно смела, това не е ли опасен комплимент?! 

За мен не е комплимент, казват го всички, които ме познават. Да, понякога съм безрасъдно смела и плащам висока цена за това. Веднъж вече платих цената на това да бъда безразсъдно смела на изборите през 2019 година. 

Това не ме обезкуражи, напротив днес повече от всякога вярвам, че истината и смелостта ми са най-голямото ми предимство. Доказват го стотиците сигнали, които получавам и до днес, десетките молби за помощ и подкрепа, дори и ежедневното “кажи им…. ”. 

През всичките години, в които съм била общински съветник съм се ръководила единствено от личното си убеждение и интересите на хората. Няма човек, който да ме е потърсил за помощ и съдействие и да е получил оправдание. Сигурно и съм бъркала, няма как да не греша и занапред, но имам куража да поема отговорността и да платя цента за това. Но мисля, че не можеш да бъдеш добър общински съветник, ако не си добър човек, състрадателен и готов да помогне във всеки миг, в който потърсят помощта му.. 

Затова се боря за място в ОБС, водена единствено и само от идеята да съм полезна на хората и знам, че няма да предам доверието на всички онези, които са видели у мен човекът, който да ги представлява и брани ревностно интересите им в ОБС 

Какво трябва да се промени в Общински съвет? 

Всичко. Като започнем от облеклото, поведението и отношението на общинските съветници. Общински съвет е институция. Как можеш да уважаваш институцията като хората, които я представляват не я уважават. Влизат в зала с къси панталони, ядат гевреци по време на заседание, а езикът на някои е меко казано отчайващо прост. И тази тенденция ОБС да се превърне в сбирощак от хора, които представа нямат каква е ролята им и защо са там, се задълбочава в годините. 

Има съветници, които не са вземали думата в зала нито веднъж, нямат нито едно предложение, има и такива, които изобщо не са наясно, какво правят в Общински съвет. 

Виждаме, че кандидати за съветници има на всяка крачка, хора всякакви са тръгнали към ОБС, налице е наплив в партийните листи, всички искат да станат съветници, защото част от кандидатите си мислият, че в съвета не се прави нищо. Вдигаш безропотно ръка, не мислиш за какво гласуваш и колко важен е гласът ти за Благоевград и неговите жители. Но не е така. 

Общински съветник не е професия, нито значка, която можеш да си закачиш на ревера за престиж. Това е голяма отговорност пред жителите на този град, които са повярвали в теб и са дали гласа си за теб.. Аз така мисля.. 

Какви ще бъдат приоритетите ви в работата ви като общински съветник?! 

За всички благоевградчани е особено важно как се харчат парите им, за това ще запазя дълбока бдителност по отношение на всякакви злоупотреби с обществени поръчки, европроекти или други публични финанси. 

Влизам в тази надпревара с изключително силен отбор, в листа с изключителни хора, професионалисти, с доказано висок морал. Уверена съм, че заедно можем да бъдем коректив на управлението. Наравно с това с експертизата, която имаме можем да даваме иновативни идеи за развитието на града. И не на последно място - включвам се в тази надпревара, за да сбъдна една своя мечта: в Благоевград да се създаде Център за жени жертва на домашно насилие. И ще превърна тази моя мечта в кауза. Благоевград ще има такъв център, сигурна съм... 

Похвална увереност и кауза достойна за уважение, г-жо Ризова, призовете хората да гласуват за вас 

Всеки има право да харесва или не харесва някого. Когато обаче избирате общински съветник е важно да гласувате отговорно. 

Аз съм гражданин, не политик и затова твоят глас за мен няма да е загубен Твоят глас ще бъде моят глас в залата на общински съвет. И той ще се чува силно, бранейки твоя интерес. 

Нуждая се от подкрепа и знам, че няма да ви разочаровам. Гласувайте с бюлетина номер 69, преференция 120 за Злата Ризова- Вашият човек в ОБС!

Купуването и продаването на гласове е престъпление  


Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара