Ќовините на югозападна Ѕългари€
 ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)
   –егистрац舫абравена парола

«апочна дело по жалба на кандидат общински съветник срещу решение на ќ»  √оце ƒелчев


8 ноември 2019 11:57   3455 прочитајдминистративен съд – Ѕлагоевград даде ход на дело, образувано против решение на ќбщинска избирателна комиси€ √оце ƒелчев, с което са об€вени избраните за общински съветници в община √оце ƒелчев. ∆албоподател€т ¬еселин  амбуров, кандидат за общински съветник от листата на коалици€та „Ѕ—ѕ за Ѕългар舓, оспорва избора на общински съветници от листата на  оалици€ „Ѕ—ѕ за Ѕългар舓.

—поред него бюлетини с отразен преференциален вот за него са неправилно отчетени от ќ»  като недействителни, което промен€ поименни€ състав на нови€ ќбщински съвет. ∆албоподател€т оспори истинността на протоколите в седем секционни комисии на територи€та на община √оце ƒелчев и поиска от съда проверка на съдържанието на протоколите и съответствието със съдържанието в черновите на същите протоколи.

—лед като изслуша страните, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на посочените от жалбоподател€ 7 секционни избирателни комисии, както и истинността на протокола на ќ»  √оце ƒелчев. — определение съдът допусна и преглед на черновите на протоколите от —»  є 17, —»  є 18, —»  є 19, —»  є 32, —»  є 33, —»  є 34, —»  є 35 и задължи ќбщинска избирателна комиси€ √оце ƒелчев да осигури изборните книжа от посочените седем секционни избирателни комисии.

—ъдът остави без уважение искането за разпит свидетел, член на секционна комиси€, с мотива, че протоколът на —»  е официален документ и е недопустимо да се опровергава с гласни доказателства. —ъдът взе предвид и факта, че в протокола на —»  н€ма отразени спорове на членовете, както и че н€ма подписали го с особено мнение. ѕо направеното искане за повторно пребро€ване на недействителните и действителни бюлетини, подадени за  оалици€ „Ѕ—ѕ за Ѕългар舓, съдът ще се произнесе след преглед на черновите и протоколите на секционните комисии.

 . “одоров

ќще за: съд  дело  решение ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.