Зам. министърът на земеделието и храните Преслав Борисов подаде оставка

01 май 2010 00:22   2569 прочита

Кадрови рокади

Заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов подаде оставка. В мотивите се посочва, че решението е взето "по семейни причини“.

В четвъртък чрез медиите беше разпространена информация за конфликт на интереси. Преслав Борисов е син на един от най-големите зърнопроизводители в Добрич и страната. В МЗХ той беше с ресор Европейски фондове и поземлени отношения. Борисов е роден в София, завършил е агрономство в Лесотехническия университет, специализира бизнес администрация в Бъкингамския университет във Великобритания. Като студент е бил управител на "Алианц Каварна“ " дружество за селскостопанско застраховане, две години и половина е работил като началник продажби за Източна Европа в "Агрилойд“, връща се в България и се присъединява към семейната фирма на родителите си за експорт на зърно в Добрич.

Оставката на заместник земеделския министър Преслав Борисов е съгласувана с министърпредседателя Бойко Борисов. В кулоарите на парламента премиерът коментира, че не е харесвал работата на зам. министъра: „ Не харесвах работата му. Има и си свои причини също да не изпълнява тази длъжност. Помолих го да си даде оставка, той си я даде.“

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар