Вътрешният министър Цветан Цветанов уволни шефа на полицията в Перник комисар Д. Шереметев с още 4-ма директори

17 октомври 2009 00:20   14697 прочита
Цв. Цветанов
Цв. Цветанов


Цв. Цветанов

Кадрова метла в ОД на МВР

Директорът на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев е един от петимата, освободени вчера със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов. Мотивите за уволненията са оптимизиране и повишаване на ефективността на работата.
Комисар Шереметев оглави пернишката дирекция на полицията в средата на 2007 година, пристигайки от Кърджали, където заемаше същия пост.
Двете години на управлението му на пернишката дирекция се свързват с нажежаване на криминогенната обстановка и няколко публични убийства, сред които и тези на наркобосовете Николай Христов-Хайо, Румен Стефанов-Алф, три покушения срещу бащата на Райко Кръвта. По време на неговия мандат Перник настръхна от серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси, а палежите на автомобили ставаха през ден. Престъпният свят никога не се е чувствал толкова комфортно, както при Димитър Шереметев, коментират от месеци перничани.
Самият Шереметев заяви още през август, когато министър Цветанов поиска оставките на всичките 28 шефове на областни дирекции, че я е връчил и не се притеснява да си тръгне, защото е направил всичко по силите си, за да овладее престъпността. Лошите резултати в работата си обясни с липсата на добри кадри в пернишката дирекция. Неофициално подхвърляше, че служители на реда работят с хората на местния ъндърграунд. Точно по времето на неговото управление обаче от ОД на МВР бяха прогонени отлични специалисти в битката с престъпността, сред които бе и шефът на звеното за борба с организираната престъпност Робърт Петров, бившият зам. шеф на управлението Кирил Стоилов и др. В Перник засега няма назначен официално нов директор, в кабинета на Димитър Шереметев влиза временно зам. директорът на ОД на МВР в Перник Владимир Босев.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар