Ќовините на югозападна Ѕългари€
”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо 
   –егистрац舫абравена парола

/¬идео/ —илен  амбитов! ѕѕ √≈–Ѕ откри кампани€та си в Ѕлагоевград! ѕламенна реч на кандидата за кмет јт.  амбитов! —ловото му - »стори€ на два успешни мандата! —леди, останали за поколени€та и бъдеще с €сни цели!


9 октомври 2019 22:23   19534 прочитаЅлагоевградчани посрещнаха кандидата за кмет за трети пореден мандат с бурни аплодисменти.  амбитов даде сигурна за€вка за победен щурм в "ћестни избори 2019"


—илен √≈–Ѕ, силен  амбитов, това вид€ха днес на площад "ћакедони€" в Ѕлагоевград стотици жители, дошли на тържествени€ митинг-концерт за откриване на кампани€та на кандидата за трети пореден мандат јтанас  амбитов. »зключително тържествено б€ха представени кандидатите за общински съветници от ѕѕ √≈–Ѕ, както и партиите и коалициите, които ги подкреп€т.

¬одачът на листата и кандидат за кмет д-р јтанас  амбитов бе посрещнат с бурни аплодисменти от стотиците, събрали се да го подкреп€т по път€ му към трети управленски мандат. “ой направи кратък отчет на свършеното по време на двата му мандата и представи идеите, които той и екипът му имат намерение да осъществ€т при следващи€ мандат.

Ќ€кои от проектите, заложени в плана на  амбитов, вече са задействани и се работи по т€хното реализиране.  огато кандидатът за кмет избро€ваше фактите около свършеното в града, хората на площада отговар€ха с бурни аплодисменти. » н€маше как иначе! ¬сичко, което бе казано, е неоспоримо и видно за всеки благоевградчанин.

 андидатът за кмет јтанас  амбитов засегна всички сфери, по които той и екипът му са работили и ще работ€т за надграждане, за развитието и възхода на града. »зключително силна бе речта на јтанас  амбитов, затова ще € публикуваме ц€лата. —ловото му бе истори€ на два успешни мандата! —леди, останали за поколени€та и начертано бъдеще с €сни цели! ≈то какво каза  амбитов:

"«дравейте, скъпи при€тели! Ѕлагодар€ ви, че сте тук! Ѕлагодар€ ви за подкрепата и за възможността заедно да дадем началото на предизборната кампани€ за местни избори 2019г. ўе направ€ една кратка ретроспекци€ какво сме направили последните 8 години, какво правим в момента. » ще очерта€ основните приоритети за следващи€ мандат - какво ще правим следващите 4 години.

«а последните 8 години усп€хме да променим града изц€ло. ƒа придадем на Ѕлагоевград един съвременен европейски облик. јз и мо€ екип привл€кохме 311 милиона лева външни финансови ресурси – от ќперативни програми, Ќационално финансиране и други финансови инструменти. «а сравнение ще ви кажа само, че годишни€ приход на ќбщина Ѕлагоевград е 23 милиона - 15 пъти повече. «ад тези на вид сухи цифри, сто€т конкретни проекти.

Ќад 200 блока санирани, над 9 хил€ди семейства и апартаменти, около 30 хил€ди човека, реално 1/3 от Ѕлагоевград - всеки 3ти благоевградчанин е получил помощ от правителството на √≈–Ѕ. ѕроменихме градската среда, площада, булеварди и улици, цели квартали, улични мрежи, вода, канал, тротоари, осветление, IV микрорайон, почти ц€ло „—таро —трумско“, където хората газеха в кал.

»зградихме три кръгови кръстовища: «ърнени, Ѕаучер и яворов. »зградихме и 3 спортни зали: »нтерната, III ќ” "ƒимитър “алев", „ћакедон舓. »зградихме и нови паркове - „ƒаме √руев“, „≈леново“ и парк „ћакедон舓- 62 декара в сърцето на Ѕлагоевград, отново благодарение на правителството на √≈–Ѕ. »зградихме плувен басейн. ќказа се, че най-големи€т проблем на Ѕлагоевград е минералната вода в плувни€ басейн. ѕрез 2020г. и това ще направим.

Ќай-важното е, че има басейн, защото н€маше къде да плуват нашите деца. ¬сички училища са санирани, ремонтирани, с отлична среда за децата, с нови физкултурни салони и с кухни. ј вс€ко училище има спортна площадка. ѕостроихме почти 100 нови детски площадки, многобройни спортни площадки, не само в града, но и във вс€ко село вече има такива спортни площадки площадки.

—оциалните грижи са с поглед към младите и възрастните. –азширихме социалните услуги, построихме 182 социални жилища за млади семейства. ≈динствени в Ѕългари€! Ќ€ма друга ќбщина да го е направила до сега. ѕрограмата ин витро и т. н.

–ешихме и жизненоважни проблеми за града. »зграждане на третичното стъпало на пречиствателната станци€, защото, ако азотните и фосфорните съединени€ изтичаха в —трума, н€маше как да имаме пречиствателна станци€. »зградихме депото, което е не само за нашата община, но и за 5-те общини около Ѕлагоевград.

 азвам всичко това, от една страна да припомн€, защото много бързо се забрав€, от друга страна, за да кажа, че всичко това е плод на много усили€ и труд на всички хора в общината - на цели€ екип. “ова са кадърни, млади, знаещи и можещи хора.

«ащото тези средства не са подарък за Ѕлагоевград. “е са спечелени на състезателен принцип. Ќие сме били в €ростно съревнование с всички други общини, за да го спечелим. ј, за да го направим, това означава само едно: тези хора могат!

ќбщината има административен капацитет. Ќищо от това н€маше да се случи, ако колегите общински съветници от всички листи, които ме подкреп€т сега, подкреп€ха и предложени€та на администраци€та е екипа.  олеги, благодар€ ви, защото винаги за вас водещи б€ха разума и решението проблемите на Ѕлагоевград.

ѕроменихме града и това е факт! Ѕезспорен! “олкова безспорен, че даже и опонентите - кандидата на Ѕ—ѕ г-н “омов и останалите го потвърдиха пред ц€ла Ѕългари€ в национален ефир. » то н€ма как да бъде иначе. Ќе може на б€лото да се каже черно.

ќт тук насетне основните приоритети за следващите 4 години са:

ѕродължаваме всичко, което е започнато. –аботим по оперативните програми. “ова е повече от €сно, те имат крайни срокове. ѕърви€т приоритет, на който вече сме дали начало е индустриалната зона. «она, за ко€то останалите говор€т, но ние сме започнали.

»стината е, че от около година говорим с премиера Ѕорисов и преди 4-5 месеца бе дадена зелена светлина на този проект. »зграждане на индустриална зона, така че да можем да предоставим терени на потенциални инвеститори. Ќезависимо от това, което се изговори, единствената причина да н€маме стратегически инвеститор е липса на терени. “ози преди мен не е направил нищо, за да защити интереса на общината.

ќбщина Ѕлагоевград н€ма терен, това е основната причина. — изграждането на тази индустриална зона, ще прескочим това преп€тствие. —ега се прави, защото сега може. ќт една страна ние даваме терена, който е много по-малък от този, който преди се изискваше - 115дка, от друга страна ц€лата инфраструктура се изгражда от държавното предпри€тие.

»наче казано: пак правителството на √≈–Ѕ ще помогне това да се случи, защото до преди 3 месеца ние изграждахме депото. ≈, не сме само ние ќбщина в Ѕългари€, а само за депото получихме 24млн. — изграждането на тази зона, ние вече н€маме пречка да привлечем инвеститорите и от тук вече тръгват заетост и по-високи доходи. «а потвърждение на това, което казвам ще кажа, че на частни имоти започна изграждането на фабрика за медицински протези с 280 работни места, които вече са об€вени.

—амо след време започва изграждане на високотехнологичен завод  ‘ћ,  арслберг и въпросната фирма вече дадоха решение за транспортни€ възел на изхода на "—трумско", който освен работни места ще осигури и изкупуването на селскостопанската продукци€ на земеделците в ёгозапада, в източната част на ћакедони€ и на част от северна √ърци€. Ќие създадохме услови€ и решихме проблеми, които сто€ха с години. –ешихме основни проблеми и започваме стъпка по стъпка да надграждаме.

 ато надграждане на индустриалната зона, започнахме срещи преди 6 месеца с ё«”, јмерикански€ университет, Ќѕќ-та, “ърговско промишлена палата, бизнеса.

¬ процес сме на регионален информационен център за 7 милиона евро в помощ на инвеститорите и на индустриалната зона по ќперативна програма „ онкурентоспособност“. «а втори приоритет по- чиста околна среда. ≈кологи€та и чистотата не са само чист въздух. ѕродължаваме с депото, инсталациите, които в момента строим за 50 милиона, Ѕлагоевград ще има едно от най-модерните депа.

ѕродължаваме със строителство на подлеза в „√рамада“, цели€ интегриран градски транспорт, изграждане на кръгови кръстовища. —ъс системата за видеонаблюдение ще се регулира и градски€т транспорт, син€та зона също. «аложено в бюджета е изграждането на подземен паркинг в района на пазара с около 200 места.

ѕродължаваме санирането. ѕрограмата ще бъде отворена и ние имаме готовност да бъдем първи, както досега. ўе осигурим средства от Ќационални€ бюджет за поетапна подм€на на ¬и  и водопроводен канал в ÷ентрална градска част. ќтчитам, че досега фокусът беше в кварталите, сега ще акцентирам в централна градска част. “ова също е един от големите проблеми на града- старата водопроводна мрежа.

¬ екологи€та, над 1200 семейства ще получат алтернативни отоплителни уреди. ўе работим за балансирана и устойчива демографска политика. Ќе случайно Ѕлагоевград получи приза за „—оциална община“ за цели€ мандат. Ќие сме една от малкото общини, които осигур€ваме лични асистенти на всички нуждаещи се.

¬ програмата ин витро помагаме на двойките с репродуктивни проблеми на 100 %, независимо от техните години или брой опити. 860 хил€ди лева от Ѕюджета за 4 години са дадени за 216 двойки и аз твърд€, че това са най-правилното инвестираните пари на ќбщината, защото ние инвестираме в бъдещето, в деца.

ƒемографската политика е насочена в две посоки - грижа за възрастните и за младите. «а възрастните- изграждането на хосписи, това са домове, в които ще имат лекарско наблюдение и грижи.

ƒокато ние работехме тези 8 години, без да се отклон€ваме от това, което сме набел€зали като път, ние работехме много последователно, а ≈ƒЌ» ƒ–”√» ѕќ—“ќяЌЌќ ћ≈ ќѕЋё¬ј’ј, –”√ј≈’ј,  Ћ≈¬≈“я’ј, ќЅ»∆ƒј’ј, ‘јЋЎ»‘»÷»–ј’ј —Ќ»ћ »,  ќЋј∆», ‘јЋЎ»‘»÷»–ј’ј ƒќ ”ћ≈Ќ“», ѕќƒѕ–ј¬я’ј ѕќƒѕ»—ј ћ» » ѕ≈„ј“ј Ќј ќЅў»Ќј“ј, това е доказано от специализираните органи. » докато те правеха това, ние работехме, не говорехме.

Ќа всички хора от екипа ми казвах следното "Ќе обръщайте внимание, работете! Ќе хабете сили и енерги€, ние имаме цели, н€маме време!" Ќе говорихме, а работихме, защото в€рвам, че делата са по-силни от думите, в€рвам, че делата ни говор€т повече от нас.

¬€рвам, че по делата именно вие ще ни оцените. –аботихме, работим и ще работим единствено и само за доброто на Ѕлагоевград. ћол€ за доверието ви. ƒоверете ни се. ƒоверете се на силата, на опита и на знанието. ƒоверете ни се, за да може заедно да продължим и да довършим започнатото. «а нас Ѕлагоевград не е работа.

«а нас Ѕлагоевград е кауза. ¬сички ние тук, обичаме Ѕлагоевград. ќбичаме Ѕлагоевград днес повече от вчера и утре, повече от днес. Ѕюлетината е 43. Ѕъдете здрави! Ѕќ√ ƒј ѕј«» ЅЋј√ќ≈¬√–јƒ!, така завърши речта си кандидатът за кмет јтанас  амбитов, който бе изпратен с нестихващи аплодисменти. ћитингът продължи с концерт на легендата ¬асил Ќайденов, който вдигна градуса на настроението и пожела успех на кандидата за кмет јтанас  амбитов.

÷в. »ванова

ѕ. ѕенева

ѕолитическа публикаци€.  упуването и продаването на гласове е престъпление.

ќще за: јт.  амбитов  митинг  концерт  кампани€ ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.