/Видео/ Силен Камбитов! ПП ГЕРБ откри кампанията си в Благоевград! Пламенна реч на кандидата за кмет Ат. Камбитов! Словото му - История на два успешни мандата! Следи, останали за поколенията и бъдеще с ясни цели!

09 октомври 2019 22:23   25074 прочита


Благоевградчани посрещнаха кандидата за кмет за трети пореден мандат с бурни аплодисменти. Камбитов даде сигурна заявка за победен щурм в "Местни избори 2019"

Силен ГЕРБ, силен Камбитов, това видяха днес на площад "Македония" в Благоевград стотици жители, дошли на тържествения митинг-концерт за откриване на кампанията на кандидата за трети пореден мандат Атанас Камбитов. Изключително тържествено бяха представени кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, както и партиите и коалициите, които ги подкрепят.

Водачът на листата и кандидат за кмет д-р Атанас Камбитов бе посрещнат с бурни аплодисменти от стотиците, събрали се да го подкрепят по пътя му към трети управленски мандат. Той направи кратък отчет на свършеното по време на двата му мандата и представи идеите, които той и екипът му имат намерение да осъществят при следващия мандат.

Някои от проектите, заложени в плана на Камбитов, вече са задействани и се работи по тяхното реализиране. Когато кандидатът за кмет изброяваше фактите около свършеното в града, хората на площада отговаряха с бурни аплодисменти. И нямаше как иначе! Всичко, което бе казано, е неоспоримо и видно за всеки благоевградчанин.

Кандидатът за кмет Атанас Камбитов засегна всички сфери, по които той и екипът му са работили и ще работят за надграждане, за развитието и възхода на града. Изключително силна бе речта на Атанас Камбитов, затова ще я публикуваме цялата. Словото му бе история на два успешни мандата! Следи, останали за поколенията и начертано бъдеще с ясни цели! Ето какво каза Камбитов:

"Здравейте, скъпи приятели! Благодаря ви, че сте тук! Благодаря ви за подкрепата и за възможността заедно да дадем началото на предизборната кампания за местни избори 2019г. Ще направя една кратка ретроспекция какво сме направили последните 8 години, какво правим в момента. И ще очертая основните приоритети за следващия мандат - какво ще правим следващите 4 години.

За последните 8 години успяхме да променим града изцяло. Да придадем на Благоевград един съвременен европейски облик. Аз и моя екип привлякохме 311 милиона лева външни финансови ресурси – от Оперативни програми, Национално финансиране и други финансови инструменти. За сравнение ще ви кажа само, че годишния приход на Община Благоевград е 23 милиона - 15 пъти повече. Зад тези на вид сухи цифри, стоят конкретни проекти.

Над 200 блока санирани, над 9 хиляди семейства и апартаменти, около 30 хиляди човека, реално 1/3 от Благоевград - всеки 3ти благоевградчанин е получил помощ от правителството на ГЕРБ. Променихме градската среда, площада, булеварди и улици, цели квартали, улични мрежи, вода, канал, тротоари, осветление, IV микрорайон, почти цяло „Старо Струмско“, където хората газеха в кал.

Изградихме три кръгови кръстовища: Зърнени, Баучер и Яворов. Изградихме и 3 спортни зали: Интерната, III ОУ "Димитър Талев", „Македония“. Изградихме и нови паркове - „Даме Груев“, „Еленово“ и парк „Македония“- 62 декара в сърцето на Благоевград, отново благодарение на правителството на ГЕРБ. Изградихме плувен басейн. Оказа се, че най-големият проблем на Благоевград е минералната вода в плувния басейн. През 2020г. и това ще направим.

Най-важното е, че има басейн, защото нямаше къде да плуват нашите деца. Всички училища са санирани, ремонтирани, с отлична среда за децата, с нови физкултурни салони и с кухни. А всяко училище има спортна площадка. Построихме почти 100 нови детски площадки, многобройни спортни площадки, не само в града, но и във всяко село вече има такива спортни площадки площадки.

Социалните грижи са с поглед към младите и възрастните. Разширихме социалните услуги, построихме 182 социални жилища за млади семейства. Единствени в България! Няма друга Община да го е направила до сега. Програмата ин витро и т. н.

Решихме и жизненоважни проблеми за града. Изграждане на третичното стъпало на пречиствателната станция, защото, ако азотните и фосфорните съединения изтичаха в Струма, нямаше как да имаме пречиствателна станция. Изградихме депото, което е не само за нашата община, но и за 5-те общини около Благоевград.

Казвам всичко това, от една страна да припомня, защото много бързо се забравя, от друга страна, за да кажа, че всичко това е плод на много усилия и труд на всички хора в общината - на целия екип. Това са кадърни, млади, знаещи и можещи хора.

Защото тези средства не са подарък за Благоевград. Те са спечелени на състезателен принцип. Ние сме били в яростно съревнование с всички други общини, за да го спечелим. А, за да го направим, това означава само едно: тези хора могат!

Общината има административен капацитет. Нищо от това нямаше да се случи, ако колегите общински съветници от всички листи, които ме подкрепят сега, подкрепяха и предложенията на администрацията е екипа. Колеги, благодаря ви, защото винаги за вас водещи бяха разума и решението проблемите на Благоевград.

Променихме града и това е факт! Безспорен! Толкова безспорен, че даже и опонентите - кандидата на БСП г-н Томов и останалите го потвърдиха пред цяла България в национален ефир. И то няма как да бъде иначе. Не може на бялото да се каже черно.

От тук насетне основните приоритети за следващите 4 години са:

Продължаваме всичко, което е започнато. Работим по оперативните програми. Това е повече от ясно, те имат крайни срокове. Първият приоритет, на който вече сме дали начало е индустриалната зона. Зона, за която останалите говорят, но ние сме започнали.

Истината е, че от около година говорим с премиера Борисов и преди 4-5 месеца бе дадена зелена светлина на този проект. Изграждане на индустриална зона, така че да можем да предоставим терени на потенциални инвеститори. Независимо от това, което се изговори, единствената причина да нямаме стратегически инвеститор е липса на терени. Този преди мен не е направил нищо, за да защити интереса на общината.

Община Благоевград няма терен, това е основната причина. С изграждането на тази индустриална зона, ще прескочим това препятствие. Сега се прави, защото сега може. От една страна ние даваме терена, който е много по-малък от този, който преди се изискваше - 115дка, от друга страна цялата инфраструктура се изгражда от държавното предприятие.

Иначе казано: пак правителството на ГЕРБ ще помогне това да се случи, защото до преди 3 месеца ние изграждахме депото. Е, не сме само ние Община в България, а само за депото получихме 24млн. С изграждането на тази зона, ние вече нямаме пречка да привлечем инвеститорите и от тук вече тръгват заетост и по-високи доходи. За потвърждение на това, което казвам ще кажа, че на частни имоти започна изграждането на фабрика за медицински протези с 280 работни места, които вече са обявени.

Само след време започва изграждане на високотехнологичен завод КФМ, Карслберг и въпросната фирма вече дадоха решение за транспортния възел на изхода на "Струмско", който освен работни места ще осигури и изкупуването на селскостопанската продукция на земеделците в Югозапада, в източната част на Македония и на част от северна Гърция. Ние създадохме условия и решихме проблеми, които стояха с години. Решихме основни проблеми и започваме стъпка по стъпка да надграждаме.

Като надграждане на индустриалната зона, започнахме срещи преди 6 месеца с ЮЗУ, Американския университет, НПО-та, Търговско промишлена палата, бизнеса.

В процес сме на регионален информационен център за 7 милиона евро в помощ на инвеститорите и на индустриалната зона по Оперативна програма „Конкурентоспособност“. За втори приоритет по- чиста околна среда. Екологията и чистотата не са само чист въздух. Продължаваме с депото, инсталациите, които в момента строим за 50 милиона, Благоевград ще има едно от най-модерните депа.

Продължаваме със строителство на подлеза в „Грамада“, целия интегриран градски транспорт, изграждане на кръгови кръстовища. Със системата за видеонаблюдение ще се регулира и градският транспорт, синята зона също. Заложено в бюджета е изграждането на подземен паркинг в района на пазара с около 200 места.

Продължаваме санирането. Програмата ще бъде отворена и ние имаме готовност да бъдем първи, както досега. Ще осигурим средства от Националния бюджет за поетапна подмяна на ВиК и водопроводен канал в Централна градска част. Отчитам, че досега фокусът беше в кварталите, сега ще акцентирам в централна градска част. Това също е един от големите проблеми на града- старата водопроводна мрежа.

В екологията, над 1200 семейства ще получат алтернативни отоплителни уреди. Ще работим за балансирана и устойчива демографска политика. Не случайно Благоевград получи приза за „Социална община“ за целия мандат. Ние сме една от малкото общини, които осигуряваме лични асистенти на всички нуждаещи се.

В програмата ин витро помагаме на двойките с репродуктивни проблеми на 100 %, независимо от техните години или брой опити. 860 хиляди лева от Бюджета за 4 години са дадени за 216 двойки и аз твърдя, че това са най-правилното инвестираните пари на Общината, защото ние инвестираме в бъдещето, в деца.

Демографската политика е насочена в две посоки - грижа за възрастните и за младите. За възрастните- изграждането на хосписи, това са домове, в които ще имат лекарско наблюдение и грижи.

Докато ние работехме тези 8 години, без да се отклоняваме от това, което сме набелязали като път, ние работехме много последователно, а ЕДНИ ДРУГИ ПОСТОЯННО МЕ ОПЛЮВАХА, РУГАЕХА, КЛЕВЕТЯХА, ОБИЖДАХА, ФАЛШИФИЦИРАХА СНИМКИ, КОЛАЖИ, ФАЛШИФИЦИРАХА ДОКУМЕНТИ, ПОДПРАВЯХА ПОДПИСА МИ И ПЕЧАТА НА ОБЩИНАТА, това е доказано от специализираните органи. И докато те правеха това, ние работехме, не говорехме.

На всички хора от екипа ми казвах следното "Не обръщайте внимание, работете! Не хабете сили и енергия, ние имаме цели, нямаме време!" Не говорихме, а работихме, защото вярвам, че делата са по-силни от думите, вярвам, че делата ни говорят повече от нас.

Вярвам, че по делата именно вие ще ни оцените. Работихме, работим и ще работим единствено и само за доброто на Благоевград. Моля за доверието ви. Доверете ни се. Доверете се на силата, на опита и на знанието. Доверете ни се, за да може заедно да продължим и да довършим започнатото. За нас Благоевград не е работа.

За нас Благоевград е кауза. Всички ние тук, обичаме Благоевград. Обичаме Благоевград днес повече от вчера и утре, повече от днес. Бюлетината е 43. Бъдете здрави! БОГ ДА ПАЗИ БЛАГОЕВГРАД!, така завърши речта си кандидатът за кмет Атанас Камбитов, който бе изпратен с нестихващи аплодисменти. Митингът продължи с концерт на легендата Васил Найденов, който вдигна градуса на настроението и пожела успех на кандидата за кмет Атанас Камбитов.

Цв. Иванова

П. Пенева

Политическа публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар