/Видео/ Местни избори 2019: ОИК - Благоевград заседава за първи път днес

04 септември 2019 14:11   8649 прочита


Общинска избирателна комисия – Благоевград заседава днес за първи път. Председател на комисията е адв. Мартин Бусаров. Общо 11 от 13 членове присъстваха на срещата, на която бяха взети единодушно две решения. „Общинска избирателна комисия – Благоевград ще има три мокри печата“, обясни адв. Мартин Бусаров.

Нараняването на печатите направи секретарят на комисията Мустафа Сирачки. След това, те бяха използвани върху приложение на ЦИК. По този начин бяха маркирани по уникален начин печатите на ОИК- Благоевград. Общинска избирателна комисия- Благоевград ще заседава вторник и четвъртък от 18:00 часа в стая 210 на Община Благоевград. По утвърден график ще има и дежурни членове, които ще бъдат разделени на две смени, от 09:00 до 13:00 и от 13:00 до 17:00 часа. Предстои комисията отново да се събере, за разяснения относно работата на ОИК по време на изборите, така, че да се работи спокойно и законово.

В Благоевград по повод местни избори 2019 са формирани общо 146 избирателни секции. Обособени такива има и в сектор „Арести“, „Многопрофилна болница за активно лечение Пулс“ Ад, Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания, Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“, Център за психично здраве. Ще има и подвижна избирателна кутия. Избирателни секции ще има в и кметствата на малките населени места.

ОИК – Благоевград бе назначена преди дни от Централната избирателна комисия, но веднага започна активна работа.

Припомняме и състава на ОИК - Благоевград: председател адв. Мартин Бусаров, зам. -председатели Йордан Симонски и Вилислав Балев, секретар - Мустафа Сирачки, членове- Биляна Петачка, Елена Панчева, Стоян Терзийски, Илия Милев, Елеонора Атанасова, Александра Стоянова, Владимир Вачев, Светослава Михайлова, Милена Велкова.

Цвети Иванова


Още за: комисия   заседание   среща   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар