В петък Общинската избирателна комисия в Кюстендил отстранява от поста местен депутат

19 януари 2011 00:18   5856 прочита
M. Шишкова
M. Шишкова


M. Шишкова

2 седмици адаптация в Бобовдолския затвор за съветника-войвода В. Ненов, наблюдават го психолог, лекар и социален работник

В петък свиквам заседание на Общинската избирателна комисия в Кюстендил, съобщи председателят й адвокат Мая Шишкова. Поводът е влязлата в сила присъда на съветника Валери Ненов, на когото според Закона за местното самоуправление и местната администрация трябва да се прекратят пълномощията му и да бъде заменен със следващия в листата на "Обединени за община Кюстендил". Трябва да има решение на Общинската избирателна комисия и заповед за избор на нов общински съветник, уточни адвакат Шишкова.

Процедурата в закона обаче предвижда Валери Ненов, който от понеделник вечерта е в Бобовдолския затвор, да бъде уведомен за решението на ОИК, тъй като има право да го обжалва, уточни председателят на комисията.

Следващият в листата на коалиция "Обединени за община Кюстендил" е бизнесменът Росен Васев, който, както съобщи "Струма", не може да заеме мястото, тъй като има влязла в сила присъда за шофиране без свидетелство за управление. Най-вероятно мястото на Ненов ще бъде заето от шестия в листата - адвокат Любчо Върбички.

Валери Ненов ще прекара две седмици адаптация в затвора в Бобов дол, преди да бъде настанен в затворническото общежитие в с. Самораново. През това време той ще бъде консултиран от психолог, социален работник и лекар. Мястото, където ще изтърпи наказанието си Валери Ненов, е изрично записано в присъдата на Кюстендилски районен съд.

В Самораново се пращат лишени от свобода, които са осъдени за първи път. Режимът там е смекчен, няма заграждения и решетки по вратите и затворниците се движат свободно през деня. Ако има възможност, лишените от свобода могат да работят, уточниха от Бобовдолския затвор.


Още за: В. Ненов   отстраняване   ОбС   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар