Тема за размисъл! Зад червената завеса и кукловодите! Как се появи Румен Томов?

31 октомври 2019 11:43   24619 прочита


Все още Благоевград се чуди как и откъде се появи Румен Томов, като за кандидат за кмет, независим, подкрепен от БСП?! Въпрос, който и днес вълнува благоевградчани, изправени пред избор. Оказа се, че Румен Томов е избраник на приятелския и бизнеспартньорски кръг - Костадин Паскалев, Кирил Пендев и гравитиращи около тях лица, които официално декларираха подкрепата си за него - публично и безапелационно!

Единият, добре познат на благоевградчани, бивш кмет от БСП, министър, съветник на президента Първанов и собственик на консултантска фирма, занимаваща се с европроекти в София - Познавате Костадин Паскалев.

Другият Кирил Пендев - Банкер, кандидат за кмет, многоимотен местен жител, чийто лозаро-винарски бизнес в миналото бе изнесен извън пределите на общината и Благоевград. В Македония.. В Благоевград името му основно се свързваше с продажба на собствените му скъпи имоти, апартаменти и къщички, но за бизнесът му нищо не се знаеше, нито пък Пендев се показваше по обществени градски мероприятия.

Съседката ни е явно е на сърцето на Кирил Пендев, който бе и неин гражданин, имаше македонско гражданство, о, управлявайки македонска банка. После се отказа от него, за да се заяви в местната политика. Общото между Пендев и Паскалев е, че от години Благоевград не се интересуваше от тях, бяха позабравени жители на града, а и те не се интересуваха от Благоевград. Никакъв принос в обществения, икономически и политически живот в областния център. Паскалев не бе стъпвал публично в града над 2 петилетки. Нямаше го никакъв! До скоро!

Когато славата на община Благоевград, като община отличник по усвояването и реализирането на европроекти, с които в града се правят големи неща, се разнесе из страната, а кметът Камбитов, доби популярност като кмет галеник на правителството, заради инвестираните в областния център над 311 милиона лева! Съблазнителна община, граничеща с Македония, с която Паскалев и Пендев имат сериозни отношения в създадената от тях българо-македонска стопанска камара. Сдружение, регистрирано през пролетта на миналата година.

"За постигане на целите си, които са в НЕГОВА ЧАСТНА ПОЛЗА, сдружението ще прави контакти между ЧЛЕНОВЕТЕ СИ и търговски дружества, други сдружения с нестопанска цел, организации и институции, ще разработва и реализира проекти, а може и да участва в български и международни организации, а интересът е основно към гранични общини /каквато е Благоевград/ се казва в учредителния акт".

Видно е, че Благоевград е важна община. Тук има множество проекти, така че Благоевград представлява сериозен ИКОНОМИЧЕСКИ интерес за всякакви частни фирми и сдружения. Камарата на Паскалев, Пендев и още двама софиянци, които работят с Македония, е регистрирана на адреса на бившия банкер Пендев в Благоевград – ул. „Цар Борис”.

Веднага след регистрацията на Българо-македонската стопанска камара /БМСК /, чакана повече от 15 години/, Паскалев, който не се появяваше в Благоевград, изненадващо започна да навестява областния център през пролетта на 2018 малко СЛЕД РЕГИСТРАЦИЯТА НА СЪВМЕСТНОТО ИМ ДРУЖЕСТВО С ПЕНДЕВ и да шокира съгражданите си с коментари около политическия и икономически живот в общината, критикувайки статуквото и работата на управленския екип на кмета Камбитов.

Това възбуди надеждите на съпартийците му в БСП, че е възможно Паскалев да приеме предложението им от години да се кандидатира за кмет. Той обаче за пореден път излъга тези надежди и не се яви лично в състезанието срещу доказания кмет Атанас Камбитов, търсейки удобния кандидат, с когото да се заяви в публичното пространство, и зад когото да застане.

Така Паскалев стана на крака пред Томов и го награди с бурни аплодисменти в деня на откриването на предизборната му кампания. Месец преди старта на кампанията името на Румен Томов се завъртя неофициално в Благоевград, но сякаш никой не повярва на поредната номинация, разпространявана от БСП, защото никой не знаеше кой е този човек..

Бесепарските врътки започнаха се с името на собственика на фирма "Ванико", след това разни други местни бизнесмени и накрая изплува името на Румен Томов, част от приятелския кръг Паскалев. Пендев и гравитиращи около тях бивши лидери - комунистически и СДС-арски. Там е и бившият директор на цигарената Д. Димитров, който мълчи винаги, когато трябва да отговаря конкретно "Защо затвориха Благоевград БТ".

Една група "Приятели на маса" или "Приятели от детинство" застана зад Томов, сред които и близкият приятел на Паскалев, певецът Димитър Димитров-Градевеца, чиято механа от миналото бе мястото за сбирки и тържества на червените в областния център. Една група с ВИДИМИ ИНТЕРЕСИ, която популистки започна да "управлява" Благоевград и да променя живота на хората.

Разиграха думи и клишета използвани от всички кандидати на БСП в страната - Мая Манолова в София се бори "За по-добър живот", за "Промяна" и за подобряване на бизнесредата, същите декларации прави в предизборната си кампания и Румен Томов.

Студени декларативни популистки изявления, зад които не стоят конкретно посочени РЕШЕНИЯ. Програми, несъобразени със статуквото в държавата, УПРАВЛЯВАНА УСПЕШНО ОТ ПП ГЕРБ.. Правителството на Бойко Борисов изсипа в Благоевград милиони за решаване на важни проблеми, за изпълнение на грандиозни проекти, чакащи решение от години. Много даде правителството на жителите на Благоевград, за наистина подобряване на живота им.

Благоевград се развива ВИДИМО Е - стотици санирани блокове, детски градини, асфалтирани улици, кръстовища, ремонти на училища, на площада, НОВО ДЕПО и много, много решени проблеми. Да не оценяваш доброто и да се оплакваш, търсейки кусури в дребните неща е ПРИЗНАК НА ПРИМИТИВИЗЪМ А И Е ОБИДНО. Обидно за Благоевград, за благоевградчани и най-вече за правителството на Бойко Борисов.

Пълзящата червена инвазия не обещава нищо добро и това бе гарантирано от БСП през годините. Затова мислете, мислете и в неделя покажете, че в Благоевград живеят интелигентни хора, които няма да позволят злобата, завистта и частните интереси на малък кръг червени да върнат Благоевград във времето, в което се редяхме на опашка, за да влезем в общината, в което репресиите, червената метла и унизителните гонки на неудобни, действаха безжалостно. Страшно време, в което младите не не само нямаха работа, но имаха всякакви забрани. Време, в което линчуваха всеки дръзнал да изкаже свободно мнението си. Спрете се и Мислете. БСП, Румен Томов, или Атанас Камбитов и ГЕРБ.

Не позволявайте хора, които ви изоставиха в тежък момент преди години, които хвърлиха камък по вас изнасяйки се в София безметежно и безотговорно, отново да решават съдбите ви. Вие си знаете, но преценете правилно! Гласувайте отговорно за бъдещето си и децата си. Благоевград е на прага на изключително важен избор. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ЗАВЛАДЕЯТ ЗЛОБАТА И ЗАВИСТТА, КОИТО ВИ ВНУШАВАТ..

П. Костадинов

 


Още за: Р. Томов   подкрепа   избор   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар