Съветниците ще гласуват най-мащабния проект за последните 50 г. в Кюстендил

26 май 2010 00:20   2209 прочита

Последна пресконференция на ротационния председател В. Иванов: Да се емитират 7500 облигации по 1000 евро или да се вземе кредит от 7,5 млн. евро за здравен център “Св. Ив. Рилски”

7500 облигации по 1000 евро или банков кредит от 7.5 милиона евро са двата варианта, от които ще избират кюстендилските общински съветници за парите, нужни на община Кюстендил за изграждането на супермодерния здравен център “Св. Иван Рилски” на предстоящата сесия, съобщи председателят на Общинския съвет Васил Иванов, чийто мандат изтича в края на този месец, тъй като председателите на местния парламент в областния град се сменят на ротационен принцип на всеки 6 месеца.

Ако проектът се осъществи, ще бъде една от най-големите крачки на града за последните 50 години, а решението е най-важното, което сме вземали и ще вземем за целия мандат, обясни Васил Иванов.

Предвижда се сключването на договорна ипотека за два имота частна общинска собственост - сградата на бившето Второ основно училище и хотел “Спорт Палас”, уточни Васил Иванов.

И двата варианта предвиждат 10-годишен срок за погасяване на главницата с двегодишен гратисен период. Заложен е максимален лихвен процент 6,5 %, уточни още председателят. В документите е предвидена и възможност за предсрочно погасяване на главницата.

На предстоящата на 27 май сесия ще се обсъди драстично увеличение на глобата за еднолични търговци и юридически лица, изхвърлящи боклуци и замърсяващи територията на общината. До 10 хиляди лева предвиждат промените в Наредбата за подържане и опазване чистотата на територията на община Кюстендил, съобщи Иванов. При второ нарушение санкциите скачат до 50 хил. лв. Досега тези санкции бяха от 250 лв. до 500 лв.


Още за: ОбС   средства   Кюстендил   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар