Съветниците на Банско дадоха зелена светлина за изграждането на площ от 240 дка в местността Керанджийца на спортен комплекс

02 април 2010 00:10   12093 прочита
Вл. Колчагов
Вл. Колчагов


Вл. Колчагов

Парични награди получават олимпийците по биатлон Н. Кадева и М. Клечеров и шампионката по танци Е. Думанова

Община Банско ще финансира създаването на поредица от художествено-документални филми за града, великите бански възрожденци и родове, първият от които за Неофит Рилски, посветен на 130-годишнината от неговата смърт, решиха вчера съветниците на редовното месечно заседание. На сесията бе разгледано и предложение за избор на съдебни заседатели в Районен съд - Разлог и бе одобрена молбата на сдружение за осъществяване на общополезна дейност за родители и деца с физически и умствени увреждания “Избор” за учредяване безвъзмездно право на ползване на общинско помещение.

На заседанието, ръководено от председателя Владимир Колчагов, бяха гласувани средства за награждаване на биатлонистите Нина Кадева и Михаил Клечеров, които представиха Банско на зимната олимпиада във Ванкувър, и за републиканската шампионка по спортни танци Елена Думанова. Съветниците определиха общински имот за разполагане на бъдещия Музей на планините. В израз на волята на Общинския съвет за развитието на спорта в общината на сесията бяха разгледани предпроектните проучвания за изграждането на спортен комплекс и се даде зелена светлина за проектирането му на площ от 240 дка в местността Керанджийца. Разгледани бяха 37 молби на граждани за парична помощ.

Сесията приключи с отчет на събраните парични средства по инициативата “Общински съветници и ръководители на общината даряват лични средства за каузата на Спаска Митрова”. Събраните средства са в размер само на 450 лв. и са дарени от общинските съветници Владимир Колчагов, Асен Кирицов, Костадин Загорчин, Юсеин Туталъ и заместник-кмета Сашка Въчкова. Остава открит въпросът дали всички останали членове на Общински съвет и общинското ръководство “вече са свършили това”, както ни информираха в декларация, поместена във вестник “Струма”, бр. 63 от 17.03.2010 г.? Е, както биха казали старите банскалии: “От нас толкова, от Бога повече...”.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар