След 10 г. кабинет в кръчмата управникът на с. Преколница Р. Исионова влезе в ново кметство

10 декември 2009 00:04   9118 прочита
Новото кметство и стопанката му, Роза Исионова
Новото кметство и стопанката му, Роза Исионова


Новото кметство и стопанката му, Роза Исионова

След 10 години управление на село Преколница от местната кръчма кметицата на малкото населено място, намиращо се на хвърлей от българо-македонската граница - Роза Исионова, влезе в чисто ново кметство, построено за по-малко от два месеца.

За Коледа се готвя да събера приятели и хората от селото на козуначена погача, баница в подница и още домашни вкусотии, за да отпразнуваме най-новото кметство в Кюстендилска община, обеща Исионова. Дотогава с ОП “Чистота” ще насипем пътя с трошен камък и ще оформим алеята с плочки, а през пролетта ще има и подходящо озеленяване според проекта на община Кюстендил за новата административна сграда.

Самото кметство има две стаи, едната от които е заседателната и в нея ще има възможност да се гласува. Другата е кабинет на кметицата, в който има интернет, но засега няма компютър. За доста хора може да е смешно, но в новата сграда на кметството има не само течаща вода, но и санитарен възел, което си е постижение, тъй като досега тоалетната се намираше на двора, на около 15-20 метра, разказва Исионова.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар