Скандално! ПП Глас Народен разкри фрапиращи гафове в Петрич! Мъртви "оживяват" в списъците с членове на СИК!

24 октомври 2019 15:38   15985 прочита


Лидерът на БСП Й. Атанасова с абсурдно обяснение: Така е, щом трябва да спазваме срокове, на въпрос по същия механизъм ли е издигната и скандалната Калинка от Кавракирово Атанасова онемя и спря разгорещения дебат в мрежата....

Страшен скандал се развихри в Петрич, след като ПП "Глас Народен" откри фрапиращи нарушения в местните секционни избирателни секции. Оказа се, че в тях са записани вече починали кандидати, както и кандидати за общински съветници и кандидати за кметове.

Спешен сигнал до Общинската избирателна комисия в града и Централната избирателна комисия подадоха от ПП Глас Народен, които направиха и силно обръщение към петричани, в което се казва: „Уважаеми жители на община Петрич, при извършена проверка от нас на законността на назначените от ОИК Петрич секционни избирателни комисии, ние от ПП "Глас народен" открихме фрапиращи нередности, заради което подадохме жалба.

За нас е важно всичко свързано с предстоящите избори да бъде прозрачно, публично и коректно, за което ще следим внимателно. Апелираме към всички участници в предстоящите избори да се обединим при установяването на нарушения и да сигнализираме на всички компетентни органи да наказват незабавно длъжностните лица, които са нарушители в изборния ден. Нека се състезаваме честно и почтено, без опити за манипулации на изборни резултати. На 28 октомври е празникът на Петрич и животът ще продължи, независимо от резултатите“, апелират от партията, разкрила гафа.

Обръщението им взриви фейсбук. Веднага след него с коментар се включи лидерът на БСП Йорданка Атанасова, която убеждаваше представители на партията Глас Народен, че записването на всякакви хора, та /даже и мъртъвци / се прави, защото се гонели срокове, а после ще се направят нужните промени.

"Членовете на СИК са подадени с цел спазване на срокове", изцепва се Атанасова под обръщението, след което е сериозно разкритикувана за толерирането и на подобен механизъм за правене на избори. Атаката срещу скандалното и признание продължи с въпрос за недоразумението, с което БСП - Петрич скандализираха всички участници в изборите, а именно, издигането на скандалната Калинка Деведжиева, за кмет на село Кавракирово.

Калинка е известна на полицията и на лекарите от специализираните здравни заведения от София до Кулата и издигането и за кмет буквално шокира региона. Наскоро излезе от клиника, в която бе на лечение. Та по повод на Калинка към Атанасова се обърна мъж, който я попита: "Г-жо Атанасова, може ли да ми отговорите дали Калинка от Кавракирово е истински кандидат за кмет, или сте я подали за спазване на срокове. Въпросът е риторичен, не се напъвайте, така или иначе изпълнихте подадената ви задача". След това срамно напомняме и конкретен въпрос, лидерката на БСП Атанасова сякаш онемя и изключи Фейсбука си.

Както Struma.com писа, по-рано днес, след жалбата в Общинската избирателна комисия в Петрич, бяха заличени 22 имена от списъците за членове на Секционните избирателни комисии. Извършена проверка от Информационно обслужване АД на регистрираните СИК на територията на Общината, е установила, че в съставите наистина има регистрирани лица, които са починали, както и такива, които са кандидат за общински съветници и за кметове.

Цв. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар