Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап 
   –егистрац舫абравена парола

—кандално! ѕѕ √лас Ќароден разкри фрапиращи гафове в ѕетрич! ћъртви "ожив€ват" в списъците с членове на —» !


24 октомври 2019 15:38   12289 прочитаЋидерът на Ѕ—ѕ …. јтанасова с абсурдно об€снение: “ака е, щом тр€бва да спазваме срокове, на въпрос по същи€ механизъм ли е издигната и скандалната  алинка от  авракирово јтанасова онем€ и спр€ разгорещени€ дебат в мрежата....


—трашен скандал се развихри в ѕетрич, след като ѕѕ "√лас Ќароден" откри фрапиращи нарушени€ в местните секционни избирателни секции. ќказа се, че в т€х са записани вече починали кандидати, както и кандидати за общински съветници и кандидати за кметове.

—пешен сигнал до ќбщинската избирателна комиси€ в града и ÷ентралната избирателна комиси€ подадоха от ѕѕ √лас Ќароден, които направиха и силно обръщение към петричани, в което се казва: „”важаеми жители на община ѕетрич, при извършена проверка от нас на законността на назначените от ќ»  ѕетрич секционни избирателни комисии, ние от ѕѕ "√лас народен" открихме фрапиращи нередности, заради което подадохме жалба.

«а нас е важно всичко свързано с предсто€щите избори да бъде прозрачно, публично и коректно, за което ще следим внимателно. јпелираме към всички участници в предсто€щите избори да се обединим при установ€ването на нарушени€ и да сигнализираме на всички компетентни органи да наказват незабавно длъжностните лица, които са нарушители в изборни€ ден. Ќека се състезаваме честно и почтено, без опити за манипулации на изборни резултати. Ќа 28 октомври е празникът на ѕетрич и животът ще продължи, независимо от резултатите“, апелират от парти€та, разкрила гафа.

ќбръщението им взриви фейсбук. ¬еднага след него с коментар се включи лидерът на Ѕ—ѕ …орданка јтанасова, ко€то убеждаваше представители на парти€та √лас Ќароден, че записването на вс€какви хора, та /даже и мъртъвци / се прави, защото се гонели срокове, а после ще се направ€т нужните промени.

"„леновете на —»  са подадени с цел спазване на срокове", изцепва се јтанасова под обръщението, след което е сериозно разкритикувана за толерирането и на подобен механизъм за правене на избори. јтаката срещу скандалното и признание продължи с въпрос за недоразумението, с което Ѕ—ѕ - ѕетрич скандализираха всички участници в изборите, а именно, издигането на скандалната  алинка ƒеведжиева, за кмет на село  авракирово.

 алинка е известна на полици€та и на лекарите от специализираните здравни заведени€ от —офи€ до  улата и издигането и за кмет буквално шокира региона. Ќаскоро излезе от клиника, в ко€то бе на лечение. “а по повод на  алинка към јтанасова се обърна мъж, който € попита: "√-жо јтанасова, може ли да ми отговорите дали  алинка от  авракирово е истински кандидат за кмет, или сте € подали за спазване на срокове. ¬ъпросът е риторичен, не се напъвайте, така или иначе изпълнихте подадената ви задача". —лед това срамно напомн€ме и конкретен въпрос, лидерката на Ѕ—ѕ јтанасова с€каш онем€ и изключи ‘ейсбука си.

 акто Struma.com писа, по-рано днес, след жалбата в ќбщинската избирателна комиси€ в ѕетрич, б€ха заличени 22 имена от списъците за членове на —екционните избирателни комисии. »звършена проверка от »нформационно обслужване јƒ на регистрираните —»  на територи€та на ќбщината, е установила, че в съставите наистина има регистрирани лица, които са починали, както и такива, които са кандидат за общински съветници и за кметове.

÷в. »ванова

ќще за: нарушени€  секции  кандидати ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.