Скандал в Дупница: Общинските съветници от ДПС скочиха срещу кмета Дангов

04 март 2024 18:52   4946 прочита


Общинските съветници от ДПС в Дупница излязоха с остра декларация срещу кмета Първан Дангов. Те протестират срещу "грубото и безпардонно вмешателство" на градоначалника в работата на Общинския съвет.

На сесия преди дни бе поискана оставката на председателя на ОбС Костадин Костадинов, но при гласуването той запази поста си. Тогава кметът Дангов обяви, че няма да присъства на сесии, докато Костадинов е председател. "Нямате право да притискате председателя на ОбС да подава оставка с ултиматум, че няма да присъствате на сесии. Ако разполагате с данни и факти за нарушения на председателя на ОбС, ви призоваваме незабавно да сигнализирате компетентните институции. Не е в правомощията на кмета да определя кой да е председателстващ ОбС", се казва в декларацията.

12 партии и коалиции си разпределиха 29-те места в ОбС, като ДПС има два мандата

Ден след скандалната сесия пък се разбра, че е сменена ключалката от кабинета на Костадинов. "Бях в болничен и сътрудниците ми казаха, че е сменена бравата. Не знам от кого и защо, но в кабинета се пази печатът на ОбС, както и много документи. В първия работен ден след празника, ще разбера повече", коментира пред репортер Костадинов, припомня24chasa.bg.

Обяснението от страна на общинската администрация пък е, че при дежурните в сградата няма резервен ключ от кабинета, каквито има от всички останали стаи. В случай на някакъв инцидент като пожар, например от забравена печка, или пък наводняване, няма как да се влезе в кабинета и да се реагира, това било направено от съображения за сигурност.

Навръх Националния празник 3 март Костадинов се оплака, че не бил допуснат на общоградското тържество да произнесе слово. "Считам, че неглижирането на институцията Общински съвет, е поредният опит за провокация и създаване на напрежение между местната изпълнителна и законодателна власт. Недопускането на речта ми от страна на организаторите изразява само страх и е много жалко, че той дава тон на публичните събития в общината", написа в профила си във фейсбук Костадинов.

 

Скандал в Дупница: Общинските съветници от ДПС скочиха срещу кмета Дангов - 2

 

 

Скандал в Дупница: Общинските съветници от ДПС скочиха срещу кмета Дангов - 3


Още за: скандал   Дупница   кмет   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар