С доказани професионалисти, демократи и млади лица Радослав Тасков влиза в местни избори 2019

26 септември 2019 10:23   8754 прочита


С решение № 111/24.09.2019 г. ОИК – Благоевград регистрира официално Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) за участие в изборите на 27 октомври. Водач на листата е председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, който е начело на местния парламент и в момента. Веднага след него в листата са известният хирург д-р Владимир Таковски и директорът на „Общинска банка“ – Благоевград Захари Хаджийски – и двамата с дългогодишен опит като общински съветници. Четвъртото място заема председателят на СДС – Благоевград и преподавател по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Давид Сукалински. Петата и шестата позиция в подредбата на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) са заети от досегашните общински съветници от групата на Тасков – Гергана Муртова и Славина Гелишева. Седми е адвокат Теодор Тошев, а веднага след него се нарежда зам.-директорът на III-то ОУ Васил Чолаков.

Още един известен благоевградски адвокат участва в листата с кандидати за общински съветници на коалицията – Йорданка Стойчева, която също има сериозен опит в местното самоуправление.

Трудотерапевтът Анна Мазурска, която е под номер 10, е едно от новите лица в листата на Радослав Тасков. Плътно зад нея се нарежда досегашният общински съветник и мениджър с дългогодишен опит в сферата на туризма Васил Димитров. Ново лице в политиката, но много разпознаваем в Благоевград, е собственикът на най-голямата таксиметрова компания в града „О кей такси“ Росен Начев. Предприемачът Венци Калайджиев пък е известен футболен деятел в Благоевград.

Четиринадесетото място в листата с кандидати за общински съветници е заето от известния в цялата страна собственик на Телевизия „Родина“ и пазител на българските традиции Владимир Руйчев. Застрахователят и собственик на автосервиз Явор Матеев и икономистът Динко Трайков са следващите в листата на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО). Веднага след тях е бившият директор на НОИ – Благоевград Антоанета Станишева, следвана от строителния инженер Калин Бучински.

Част от списъкът с кандидати за общински съветници на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) са още предприемачът Иван Манов и бившият директор на цигарената фабрика в Благоевград и стар демократ Димитър Димитров. Следват застрахователят Райко Десподски и лицето на младото поколение Димитър Огнянски.

Знаково в листата е участието на известния очен лекар д-р Йордан Тумбев. Следват спортният деятел и преподавател по физкултура и спорт Стефан Сотиров, финансистът Мариян Гривчев и Марта Стойчева-Ридарска, която има семеен транспортен бизнес. Следващите места са заети от философът-теолог – преподавател в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ Костадин Михов, представителят на Българска демократична общност за Благоевград Росен Йорданов, социалният педагог Мила Петрова, ресторантьорът Таня Купенова и дългогодишният секретар на СДС – Благоевград Елена Димитрова.

Валери Качулски е под номер 32 в листата с кандидати за общински съветници. Той е и кандидат на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) за кмет на село Падеш. Завършек на листата дава кандидатурата на известния строителен предприемач Петър Байкушев.


Още за: Р. Тасков   листа   съветници   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар