Провал на опита за син преврат в Дупница, 30-те бунтари не дойдоха да обвинят лице в лице Пл. Данаилов и да му гласуват вот на недоверие

05 декември 2009 00:16   7291 прочита
Пл. Данаилов /вдясно/ и преподавателят Г. Кочов /в средата/
Пл. Данаилов /вдясно/ и преподавателят Г. Кочов /в средата/


Пл. Данаилов /вдясно/ и преподавателят Г. Кочов /в средата/

Нищожните резултати за Кюстендилска област в последните местни и парламентарни избори на СДС се дължат на факта, че демократичните сили в региона бяха подарени на Иван Костов, доказателството за това са 4-те бюлетини за Мартин Димитров, пуснати в Кюстендил по време на вътрешния вот, обяви на вчерашното заседание на СДС в Дупница членът на ръководството - преподавателят Георги Кочов. Над 40 членове на СДС в Дупница гласуваха вот на доверие на лидера си Пламен Данаилов по повод исканата му оставка от други 30 седесари, начело с Йордан Милчев. Георги Кочов разкритикува политиката на СДС на национално ниво по отношение на местните структури.

Той посочи като грешка на Мартин Димитров издигането за водач на листа на човек от Демократи за силна България в лицето на д-р Иван Пипонов и поясни, че Пламен Данаилов не е изневерил на синята идея с изявлението си, че при създалата се предизборна ситуация хората на СДС ще гласуват за ГЕРБ и “Атака”. Пламен Данаилов цитира мнението на членската маса на СДС, а не е подбуждал да се гласува за други партии, защити лидера си Кочов. Последваха серия от емоционални изказвания, между които се откроиха на една от първите сини активистки в Дупница Тодорка Савова. Стига сме се карали, така ще се затрием, нека се сплотим и сложим край на интригите, призова загрижено тя.

По време на заседанието изплува новината, че безпартийната съветничка Емилия Михайлова от Общински съвет, влязла в парламента от листата на ОДС гражданска квота, е станала член на СДС. Така общинските съветници на СДС стават двама с д-р Васил Бачев. Тя взе думата и изрази възмущението си от поведението на 30-те сини, поискали ново ръководство в Дупница и Кюстендил. Защо ги няма тези 25 души сред нас, къде е Йордан Милчев, който си позволи да критикува. Да дойдат и да кажат от какво са недоволни, каза тя.

Д-р Спаска Костова, бивш общински съветник от СДС, поиска решението за единодушния вот да бъде протоколирано с подписите на присъстващите. Сред младите членове на СДС думата взе Владимир Сотиров. Той определи бунтарите, начело с Йордан Милчев, като книжни тигри и отсече: Вратите на СДС за тях са затворени, защото е крайно недостойно да ги чакаме да дойдат, а тях да ги няма.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар