Приеха с един “въздържал се” плана за управление на Западнобеломорския речен басейн

20 януари 2010 00:16   6682 прочита


Първо редовно заседание на Басейновата дирекция в Благоевград за 2010 г.

Планът за управление на Западнобеломорския речен басейн беше вчера предложен на гласуване и приет с един въздържал се. В този си вид той е готов да бъде представен за утвърждаване от министъра на околната среда и водите.

Прилагането му ще подобри околната среда в района и ще намали рисковете за общественото здраве. Това стана ясно от първото редовно заседание за тази година на басейновия съвет към Басейновата дирекция в Благоевград. Представители на общини, ВиК дружества, Напоителни системи, “Язовири и каскади”, Областна администрация - Благоевград, научни институти и неправителствения сектор се запознаха с окончателния вариант на плана, който тази година ще влезе в сила и има шестгодишен срок на действие.

Основната цел на плана е към 2015 година в Западнобеломорския речен басейн, който включва поречията на реките Струма, Места и Доспат, водите да са в по-добро състояние в количествен и качествен аспект, коментира директорът на Басейновата дирекция в Благоевград Радослав Георгиев. Планът за управление е подложен на екологична оценка, която разглежда как прилагането му ще се отрази върху останалите компоненти на околната среда.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар