ПП ГЕРБ-Дупница остро осъди проявата на агресия и терор срещу кандидата за кмет на село Крайници М. Димитрова

18 септември 2019 15:49   6654 прочита


Гневна декларация разпространиха от ПП ГЕРБ - Дупница във връзка с тормоза, упражняван върху кандидат за кмет на дупнишкото село Крайници. Става въпрос за Мариана Димитрова, която е кмет трети мандат и уважавана жена в селото. С наближаването на местните избори, в които тя ще се включи отново, кметицата започнала да получава заплахи чрез анонимни писма.

Агресорът продължил с тормоза чрез повреждане на собствеността ѝ. Искането му било тя да не се кандидатира повече за поста. Терористът дори стигнал до там, че ѝ казал, че няма кой да я спаси и да не разчита на помощта на полицията. След депозирана жалба полицията издирва автора на заплахите.

ПП ГЕРБ Дупница остро осъди действията му, независимо, че Димитрова не е техен кандидат за кмет на предстоящите избори. Публикуваме позицията на местната структура на партията без редакторска намеса:

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА

ПП ГЕРБ – ДУПНИЦА

Във връзка с отправените заплахи към кмета на с. Крайници Мариана Димитрова, както и посегателството срещу семейното й имущество, за които самата потърпевша сигнализира медиите, ПП ГЕРБ – община Дупница категорично заявява, че най-остро осъжда всякакви подобни прояви. България е демократична държава и всеки неин гражданин има право да участва в политическия й живот, и да се кандидатира за различни длъжности. В предстоящите местни избори г-жа Димитрова не е нашият кандидат за кмет на с. Крайници, но това не ни прави по-малко възмутени от провокациите, които някой си е позволил да извърши срещу нея.

ПП ГЕРБ – Дупница призовава всички политически сили към честна предизборна надпревара. Избори не се печелят със заплахи, а с отговорни политики, насочени към гражданите.

И. Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар