Пернишкият губернатор и депутати от ГЕРБ обсъдиха откриването на местния европейски университет

19 май 2010 00:10   2786 прочита

Обучението ще е на 2 езика и без рушвети за преподавателите

Вчера областният управител на Перник инж. Иво Петров и народните представители Ирена Соколова и Петър Петров обсъдиха с проф. Христо Христов, проф. Стефан Попов и Тошко Кръстев проекта за откриване на Европейски политехнически университет в Перник.

Представена беше идеята на учредителите за визията на университета. Висшето учебно заведение, което предстои да бъде открито в Перник, ще бъде от ново поколение, което няма аналог в България.

Идеята е обучението в него задължително да се извършва на два езика, да се привлекат чуждестранни преподаватели, които ще участват в оценяването на студентите с цел предотвратяване на корупционни практики.

Целта е да се мотивират студентите да учат, което според проф. Христов е възможно, когато студентите се вкарат в бизнеса още по време на тяхното обучение.

Предвижда се също така студентите с по-висок успех да получават бонуси, а тези с отличен успех да не плащат такси.

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че изграждането на университет в Перник ще доведе до положителна промяна в социалното и икономическо развитие на Перник, ще се привлекат млади хора, които ще променят и облика на града.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар