Отрязаните от конкурса Й. Георгиев и Вл. Мицов атакуват пред ВАС избора на А. Байрактарски за зам. окръжен прокурор в Кюстендил

08 януари 2010 00:16   14564 прочита
Й. Георгиев
Й. Георгиев


Й. Георгиев

Жестока битка на мощни лобита

Двама прокурори от Окръжна прокуратура - Кюстендил - Йордан Георгиев, който е приближен на Пл. Галев, и Владимир Мицов, ангажиран с делото срещу кмета на Дупница Ат. Янев, атакуваха решението на Висшия съдебен съвет за избора на Ангел Байрактарски за заместник окръжен юпрокурор в Кюстендил пред Върховния административен съд. Двамата бяха отрязани от поста чрез конкурс, в който участваха 4-ма претенденти. Както “Струма” писа, при избора лично главният прокурор Борислав Велчев се намеси и разкри пред Висшия съдебен съвет, че Йордан Георгиев е кръстник на едно от децата на съдения за организирана престъпност дупнишки консултант Пламен Галев.

По казуса кой да е заместник-шеф на прокуратурата в Кюстендил се вихри грандиозна битка във върховните етажи на властта. Върховният административен съд образува дело по тъжбите на Йордан Георгиев и Владимир Мицов, които оспорват избора на прокурор Ангел Байрактарски. Пред тричленен състав Байрактарски е заставен да дава обяснение по жалбите на двамата си колеги. Владимир Мицов нашумя в публичното пространство със серия дела и преписки, по които води безкрайни досъдебни разследвания. Той е прокурорът, който трябваше да излезе с решение по образувано досъдебно производство срещу дупнишкия кмет Атанас Янев за сключване на неизгодни сделки и превишаване на власт.

Производството за източване на милиони левове от хазната в Дупница Владимир Мицов води повече от една година, като категорично отказва да дава изявления докъде е стигнало разследването, което започна по сигнал на общинските съветници от опозицията Милен Попов и Методи Стойнев. Неотдавна говорителят на Европейския съюз Мак Грей Жозе визира Дупница като център на мафията в България и коментира: Виждаме поръчкови убийства, виждаме хора, които са пребивани, но не виждаме присъди, и това е нещо, което не можем да приемем.


Още за: ВАС   жалба   А. Байрактарски   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар