„Окей такси“ Благоевград вози безплатно в изборния ден

25 октомври 2019 11:35   15540 прочита


Най-голямата благоевградска таксиметрова компания ще вози безплатно в деня на изборите на 27 октомври. Решението е на управителя на компанията Росен Начев, който е кандидат за общински съветник от листата на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) с водач председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков. От услугата ще могат да се възползват възрастни, трудно подвижни хора и социално слаби жители на общината, които искат да стигнат до избирателните секции.

„Идеята да возим безплатно до избирателните секции в деня на изборите дойде спонтанно. Въпреки че един от приоритетите на нашата коалиция е подпомагане на младите семейства, ние не трябва в нито един момент да забравяме проблемите на възрастните хора, които заедно с децата са едни от най-уязвимите социални групи. В приоритетите на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) са заложени редица мерки, насочени към младите хора. Това са различни стимули, които бъдещата ни група в общински съвет ще предложи, а именно подпомагане на млади семейства с еднократна помощ за раждане на дете, предимство при настаняване в общинско жилище, осигуряване на възможности за професионална реализация в Благоевград. От тук се зароди и идеята ми. Казах си, че е редно да помислим и за тези, чиято младост вече е отминала“, коментира кандидатът за общински съветник Росен Начев.

Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват, могат да го направят и с подвижна избирателна кутия. За целта обаче те заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец, подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на общинската администрация. Тази процедура според Начев обаче също затруднява голяма част от възрастните хора и заради чисто технически пречки около подаване на заявлението много от тях просто няма да упражнят конституционното си право на глас. „Целта на таксиметровата ни компания е услугата да бъде лесно достъпна и без излишни формалности“, каза още Росен Начев.

За да се възползват от безплатен таксиметров превоз до мястото за гласуване в неделя, възрастни и социално слаби жители на община Благоевград трябва просто да заявят желанието си в диспечерския център на „Окей такси“. Пътуването ще бъде напълно безплатно и в двете посоки, а телефоните, на които може да бъде поръчано такси в изборния ден, са 073/83 21 21 и 0887/21 00 00.

Кандидатът за общински съветник от Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) Росен Начев апелира неговите колеги от други таксиметрови компании също да се включат в инициативата и всички заедно да помогнат на възрастните жители на Благоевград в това да се почувстват нужни и полезни и по-лесно да преодоляват трудностите и ограниченията, които животът им налага.

Политическа публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Р. Начев   компания   решение   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар