Обсъдиха сигурността и взаимодействието между институциите в Кюстендил

08 август 2012 12:45   4533 прочита


Директорът на ОДМВР Кюстендил комисар Георги Джоглев участва в срещата и прие Юбер Анселен - съветник на вицепремиера и министър на вътрешните работи на Република България. Обсъжданата темата бе „Сигурност, превенция на престъпността и взаимодействие между институциите”.

Гостуването бе инициирано от областния управител на Кюстендилска област Владислав Стойков. Работното посещение започна със среща в ОДМВР и с участието на директора на ОДМВР комисар Георги Джоглев, окръжния прокурор Камен Пешев, кмета на Кюстендил Петър Паунов и продължи с кметовете на общините в Кюстендилска област в Областната управа.

Юбер Анселан запозна участниците с функцията на префектурата в организирането на службите за гарантирането на обществения ред и сигурността в Република Франция, сподели своя опит на бивш областен полицейски началник. Бяха обсъдени ефективни практики на местната сигурност, превантивни тактики и партньорството както между институциите при решаването на местни проблеми на сигурността, така и участието на гражданите и доброволната им подкрепа за повече ред.

източник: cross.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар