Общински съвет Банско одобри актуализация на бюджета за 2018 г.

27 септември 2018 14:59   4393 прочита


На редовното си заседание, Общински съвет Банско гласува направените предложения за актуализация на параметрите на бюджета на местната администрация за 2018 г. Законовият механизъм се използва тогава, когато в хода на календарната година се изменя инвестиционната програма на общината – някои обекти отпадат за сметка на други, които не са били включени в плана.

„Пренасочихме средства към инвестиционни обекти, които възникнаха в хода на годината за сметка на отпадналите планирани капиталови дейности. С т.нар. актуализация на бюджета, официално пренареждаме бюджетните параграфи, с които отчитаме своята дейност“ коментира кметът Георги Икономов.

Местният парламент прие също Правила за определяне на реда и условията за разпределяне на броя на такситата между превозвачите на територията на общината. Тяхното утвърждаване е в изпълнение на изискванията на Закона за автомобилните превози и цели осигур яване на равнопоставеност между таксиметровите компании.

Одобено бе предложението на кмета за кандидатстване за безвъзмездна помощ от ПУДООС с проект „Изграждане на водопровод и разделна канализация за ул. „Глазне“ в участъка между ул. „Иван Вазов“ до ул. „Хр. Матов“ в гр. Банско“. Съществуващата ВиК мрежа е строена през 60-те години на 20 в., а улицата е планирана за преасфалтиране, което налага подмяната на подземната инфраструктура преди да бъде извършен ремонт на настилката. Прогнозната стойност на проекта е 988 600 лева, като съфинансирането от страна на местната администрация е 2 %.

Съветниците одобриха финансовото подпомагане на участието в музикалния конкурс „Детски Пирин Фолк“ на малката Михаела Манчева. Шестокласничката се занимава с пеене от три години в Школата по народно пеене и народни инструменти на Марин Бърдарев. Участва в национални конкурси и фестивали като „Орфеево изворче”- гр. Стара Загора, „Орфееви таланти” – гр. Калофер и гр. Пловдив, музикалната класация на „радио Хоризонт” - „Млади фолклорни таланти” в Студио 1 на БНР – гр. София. Участва в записването на Първия самостоятелен албум на Школата по народно пеене и народни инструменти, както и в общи концерти с едни от най-известните музиканти от шоубизнеса в България организирани от Марин Бърдарев с подкрепата на Община Банско.

Тя бе класирана за финалния етап от престижния конкурс за народна песен, който се проведе през месец август.

 


Още за: заседание   съвет   Банско   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар