Община Благоевград подема сериозна инициатива в борбата с трафика на хора

18 октомври 2012 19:00   4281 прочита


Поради лошите икономически, политически и социални условия много хора, доброволно или не, стават жертва на трафик. Това е един от най-сериозните проблеми в цяла Европа. Всяка година хиляда хора, най-често жени и деца, стават жертва с цел експлоатация.

Във връзка с 18 октомври – Европейски ден за борбата с трафика на хора, днес новосформираната Комисия за борба с трафика на хора – Благоевград проведе заседание, предаде репортер на Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин . На нея станаха ясни бъдещите приоритети на организацията и целите, както и планът за осъществяването им. „Кампанията за превенция на трафика на хора стартира сега и ще продължи до средата на декември 2012. ”, каза инж. Стоян Благоев , заместник-кмет по строителството в община Благоевград. Трафикът на хора е наболял проблем, особено в последните години.

„От трафика на хора са засегнати почти всички слоеве на обществото, без значение от възрастта и вида трафик – на деца, на жива плът, на органи.”, допълни инж. Благоев. Благоевградската комисия се е заела сериозно с проблема, работи в посока развиване на международното сътрудничество с цел обмяна на добри практики, като това е и основната цел за 2013. Община Благоевград подема сериозна инициатива в борбата с трафика на хора, която е обща грижа на всяко демократично общество, желаещо да защити основните права на човека.

източник: focus-radio.net

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар