Непокорен партиен активист нарочен за изключване

11 май 2010 00:18   1943 прочита

Нарочен за изключване член на ГЕРБ от Перник атакува законността на общинското отчетно-изборно събрание от 7 май, на което е номинирано партийно ръководство. Според Вихрен Матев то е проведено в нарушение на устава на партията. В отворено писмо той посочва конкретните причини, заради което събранието може да бъде обжалвано пред Контролната комисия на ПП ГЕРБ.

Писмото е адресирано до редовите членове на ГЕРБ. При внушителна подкрепа от тяхна страна, жалбата срещу законността на събранието ще бъде изпратена до Контролната комисия, до председателя на партията Бойко Борисов и до заместника му Цветан Цветанов. Вихрен Матев си навлече неприязънта на част от местния актив на ГЕРБ заради системно изразявани критични мнения в интернет.

В негова защита и срещу предложението за изключването му се е обявил единствено народният представител Петър Петров, който според осведомени също вече е недолюбван и от съпартийците си в града и региона, и от колегите си парламентаристи заради безкомпромисното си поведение и острия език, с който не спестява нито един фал на колегите си гербери. Нещо повече, в Перник се носят слухове, че вече се търсел начин непокорният депутат да бъде "елиминиран" и на негово място да влезе по-послушен.


Още за: В. Матев   ГЕРБ   събрание   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар