На 1 ноември – хора на културата в Сандански застанаха зад Кирил Котев

01 ноември 2019 14:29   6587 прочита


В Деня на народните будители, художниците в Сандански излязоха с позиция в подкрепа на Кирил Котев. Обръщение от тяхно име публикува Кирил Божкилов, карикатурист и живописец.

„Сандански се събуди през последните години, защото имаше ръководители които знаеха какво значение има културата за един град и какво носи тя на младото поколение“, се посочва в неговото обръщение. По думите му през последните 4 години са постигнати редица резултати в областта на културата, а новата Градска художествена галерия, се е превърнала в дом не само за художниците, но и за писатели, фотографи, артисти и музиканти, и е обединила всички дейци на културата.

„Нашето съсловие, художниците, са особен род будители, хора с висок дух и високи ценности. Ето защо когато има кой да ни подкрепи ние изразяваме нашата благодарност. И днес, аз - Кирил Божкилов от името на всички художници, писатели и музиканти, които не са безразлични за бъдещето на нашия град, Ви призовавам - Да подкрепим Кирил Котев! Защото този млад човек събуди културата в Сандански“, продължава Кирил Божкилов.

Неговият призив към всички хора в Сандански е „да отидем и да дадем гласа си за човека, който показа, че обича града си и наистина работи за развитието на общината ни!“

Подкрепа за Кирил Котев заяви и танцовата школа с най-дълга история в Сандански – „Студио по балетно и танцово изкуство "Феерия", които отново подчертаха всички резултати в сферата на културата и за създаване на условия децата и младежите в общината да развиват своите таланти и заложби.

Кирил Божкилов е представял повече от 40 свои изложби. Участвал в повече от 50 международни и национални пленери. Участник в национални и регионални изложби на живописта и карикатурата. Има редица награди в България и чужбина, сред които Награда от Национална изложба на живописателя, Награда от Национална изложба на карикатурата; I награда – град Истанбул и др.

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: ден   будители   позиция   К. Котев   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар