Много кандидати и към поста на селски кмет! Четирима се регистрираха за управник на благоевградското село Дъбрава, 3-ма за Церово и още

25 септември 2019 12:56   10122 прочита


Четирима души са кандидати за кмет на благоевградското село Дъбрава. Това е населеното място с най- много желаещи да седнат в кметския стол, който досегашният кмет Росен Георгиев освободи, насочвайки се към поста за кмет на Благоевград. Официално регистрирани в ОИК – Благоевград за кметове на селото са Славейко Костадинов от ПП ГЕРБ, Методи Стоянов от Национален фронт за спасение на България, Митко Зрънчев от БСП за България, Стоян Йорданов от ПП БЗНС.

Село Церово е следващото село с най- много претенденти за неговото управление - трима. Това са Иван Саков- ПП ГЕРБ, Румен Варинов от ПП БЗНС. За кмет на населеното място се кандидатира и досегашният му кмет Лефтер Едипов.

В кметската надпревара за кмет на село Падеш влизат Валери Качулски от ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) и Красимир Кьосев от ПП БЗНС. За кмет на село Покровник ще се борят - досегашният Методи Цонев, срещу когото ще се изправи издигнатият от ВМРО- Българско национално движение Недко Ангелов. Идентична е ситуацията в кметство Рилци, където поста „кмет“ ще си оспорват досегашният Живко Чукарски от БЗНС и новият кандидат от НДСВ Крум Крумов.

Настоящите кметове на селата Изгрев - Йордан Китанов, Бело поле - Иван Стойчев (ВМРО), Бистрица - Георги Бочуков (ГЕРБ), Българчево - Елена Стойчева (БСП за България), Лешко - Галина Велкова (БСП за България), Марулево - Аленсандър Парашкански (ГЕРБ) и Логодаж - Пламен Червенков (БСП за България) са и единствените, кандидатирали се за нов мандат за управление на посочените кметства. Досегашният кмет на село Еленово - Чанко Чанев не се кандидатира. Единствената кандидатура за кмет на населеното място е на Борислав Стойнев от НДСБ.

К. Тодоров


Още за: кандидати   кмет   Дъбрава   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар