Местни избори 2019: ЦИК определи Общинските избирателни комисии и за Петрич, Разлог, Струмяни

25 август 2019 10:24   11701 прочита


Централната избирателна комисия определи Общинските избирателни комисии на още три града в Югозападна България за местни избори 2019. Това са Петрич, Разлог и Струмяни. Председател на ОИК – Петрич ще бъде Зорница Авгинова, заместник- председатели Соня Щуркова и Иван Стоилов, секретар Кирил Околски.

В състава на Общинската избирателна комисия - Разлог, ЦИК определи да влязат като председател Елена Пандева, като заместник- председатели Татяна Лазарова- Цанева и Мария Прешелкова, секретар - Любомир Влайн. За разлика от посочените две общини, където състава ще бъде от 13 членове на комисията, в община Струмяни, той ще е от 11 членове. На председателското място на ОИК- Струмяни е определена Ваня Пецанова, за заместник-членове Красимира Янева и Диана Петкова, за секретар - Людмила Маникатова.

Общинските избирателни комисии встъпват в правомощия на 7 септември, а решението на ЦИК за тяхното определяне подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Преди дни, ЦИК определи и Общинските избирателни комисии в Банско, Сатовча и Хаджидимово.

Цвети Иванова


Още за: ЦИК   комисии   състав   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар