Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски обяви в Добринище и Банско:

30 юни 2009 00:08   9436 прочита
С. Сакскобургготски се радва на всенародната любов
С. Сакскобургготски се радва на всенародната любов


С. Сакскобургготски се радва на всенародната любов

Вярвам, че с моето присъствие ще накарам хората да гласуват, което е важно не само за региона, и за България

По стар български обичай млади момичета с народни носии посрещнаха с пита и мед лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита при пристигането му в Банско за откриване на Център за индивидуално социално обслужване и кухня по проект "Признателност" на Министерството на отбраната. Той бе посрещнат от банскалии с "добре дошъл" и премина през централната част на града, където се ръкува с граждани, дошли да го поздравят. Да видят жълтия лидер в Банско дойдоха и младежи, симпатизанти и членове на НДСВ, от Младежката либерална асамблея на жълтата партия, възрастни хора, много жители на града и района.
Той бе придружен от водача на листата на НДСВ за Благоевградски регион Марина Дикова и мажоритарния кандидат на жълтата партия Станимир Илчев. Сакскобургготски заяви, че се чувства чудесно в Банско и преди това в Добринище."
Аз не съм дошъл да агитирам за листата на НДСВ, защото смятам, че те са достатъчно интелигентни и добри професионалисти, но си мисля че с мойто присъствие тук ще накарам хората да гласуват, което е важно за България. Това каза пред медиите в Банско лидерът на НДСВ - Симеон Сакскобургготски. 
 "Социалната придобивка по проекта ще ползват не само пенсионери, но и социално слаби граждани, които членуват във военно-патриотичните съюзи в Банско, каза при откриването водачът на листата и зам. председател на НДСВ Марина Дикова. Изключително съм развълнувана, че това се случва на Петровден, когато празнува и моето семейство, защото синът ми е именник днес, допълни тя. Социалната кухня ще се посещава от военноинвалиди и ветерани от войните, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и други. Това е 24-а кухня по проект "Признателност", която ще осигурява ежедневна топла храна на 35 души, членуващи във военнопатриотичните съюзи от града. Така броят на столуващите по проекта на Изпълнителна агенция "Социални дейности на Министерството на отбраната" в цялата страна става 1009 души.
На церемонията трите военнопатриотични съюза в Банско получиха договора за безвъзмездно ползване на военния гарнизонен стол, реновиран в дневен център. Инициативата е част от социалните дейности на министерството и е в унисон с приоритетите в сферата на отбраната, залегнали в програмата на НДСВ за подкрепа на хората, които са посветили своя професионален живот на Българската армия. На откриването присъстваха председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса полковник Костадин Ушев, кап. Родин и председателят на местната структура на военнопатриотичния съюз старшина Рошков. Депутатите Марина Дикова, Станимир Илчев, зам. министър Мария Дивизиева и местните жители се насладиха на кратката музикална програма, в която участва и известната група "Бански старчета".

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар