Кюстендилските парламентаристи бойкотираха ВиК

21 декември 2012 11:45   2076 прочита


Общинските съветници в Кюстендил гласуваха “против” удължаване срока на ликвидация на бившият воден оператор „ВиК” в ликвидация за още една година, освен това не приеха и отчета на дружеството за 2012г. година.

Съществуването на една администрация, съставена от директор и десетина негови близки четвърта поредна година за сметка на държавата е парадокс, който не можем да допуснем. “Работата” на това дружество вече е безпредметна, казаха от “Коалиция Кюстенил” и напомниха, че ако има какво все още да се събира то това се прави от държавните или частни съдебни изпълнители, за което не е нужно да има и щатове за още 20 души.

По време на последната сесия за 2012 година, общинските съветници в Кюстендил приеха пазарни оценки на 41 земеделски имота в селата от община Кюстендил. Имотите ще бъдат продадени на публичен търг с тайно наддаване.

Общинските съветници решиха от Бюджета за следващата година да бъдат отделяни по 600 лв. месечно за нуждите на Районно управление полиция Кюстендил. Освен това беше взето решение и за подпомагане на манастира „Св. Лука”.

Пред съветниците кметът на община Кюстендил показа писмо от финансовия министър, в което той го уведомява, че заради неприетия общински бюджет за 2012 година, държавната субсидия за месец декември в размер на около 22 хил. лв. ще бъде удържана.

Даниел Цветков

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар