Корнелия Нинова в Благоевград! Лидерът свиква структурите, затяга дисциплината

16 април 2018 14:08   7088 прочита


Ще стане ли ясно какво се случва между столетницата и АБВ

Лидерът на столетницата Корнелия Нинова идва в Благоевград за изнесено заседание на БСП утре. Тя събира структурите за обсъждане на организационни въпроси и натягане на "обръчите" на структурите по места. Един от въпросите, които ще бъдат обсъждани на заседанието, е поведението на лидера на АБВ Димитър Атанасов, който обяви, че част от структурите на азбукарите се вливат в БСП. За това му поведение досегашните му съпартийци свалиха доверието си от него навърх Цветница.

Оказва се, че в Петрич структура на АБВ няма, "откраднатите" преди години членове на БСП се върнаха отново в столетницата. В Петрич обаче упорито се тиражират слухове, че Атанасов цял да оглави БСП в града на мястото на сегашния лидер Йорданка Атанасова. Репортер на struma.com проведе серия от разговори с членове на БСП, от които стана ясно, че подобни слухове са безпочвени.

Атанасов няма никакъв шанс да стане лидер на партията в града, още повече, че от години той не е член на тази партия.. Атанасов, представи декларация за сдружаване на АБВ с БСП, подписана от азбукари, лидери на структури по места. С какъв ресурс обаче разполага АБВ и ще подпомогне с нови членове столетницата е неясно, както и действията на областния лидер Димитър Атанасов и разпространената от него декларация за "съдружие".

От националното ръководство на АБВ преди дни заявиха, че действията на Атанасов не са действия на партия АБВ, затова той е с отнето политическо доверие. В крайна сметка остава неясно има ли сливане, или няма. Вероятно това ще разберем след заседанието на БСП утре

П. Иванов


Още за: К. Нинова   заседание   БСП   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар