Кирил Котев: Имаме подкрепа от правителството и вярвам, че до Нова година ще имаме осигурено финансиране за кръгово на входа на Сандански

17 октомври 2019 19:43   11309 прочита


Най-лесно бе да преасфалтираме бул. „Европа“ преди изборите. Разходът щеше да бъде между 200 и 300 хил. лв. Кампанията щеше дамине без една основна тема, по която се упражнява опозицията в момента.

Но никой не казва, че в момента два обекта се изграждат до булеварда и има инвестиционни намерения за още 4 парцела. За всички тях ще се наложи разкопаване за довеждаща инфраструктура и разбиване на новия асфалт. 

Това коментира Кирил Котев, кандидат за кмет на Община Сандански.  По думите бул. „Европа“, по който се осъществява връзката между АМ „Струма“ и града няма отводнителна система. „Едно преасфалтиране щеше да е прекрасно предизборно решение, което да трае няколко месеца.

Нещо, което нямада допусна!“, категоричен бе той.  Кандидатът за кмет представи проект, който вече е готов.Предвижда се изграждането на ново кръгово движение при паметника на Спартак,където в момента трафика е изключително интензивен и има предпоставка от възникване на пътно транспортни произшествия.

„Имаме подкрепа от правителствотои вярвам, че до Нова година ще имаме осигурено финансиране за кръговото“, обяви Кирил Котев.  Плановете са булевард „Европа“ да бъде с разделено движение с цветя между платната – така както изглежда бул. „Свобода“ в града. „С планирана цялостна подмяна на подземната инфраструктура, за да бъдем сигурни,че това инфраструктурно решение ще бъде дългосрочно. Това е целта и проекта, покойто ще работим. Всичко друго е моментно решение, с което само да се хвърля прах в очите на хората“, каза още Кирил Котев.  

Проектът за кръговото е разработен от една от водещите компании в областта на пътното строителство. Направени са всички анализи на трафика и е съобразен с релефа на района. Специалистите сакатегорични, че то ще разтовари в пъти трафика. Допълнително ще се обособят над 5 дка зелени площи, а идеята е в центъра му да има и красив фонтан – един достоен вход на една от най-добрите СПА дестинации в България. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар